Hlavní obsah

Károlyi jako Goldův nástupce? Do disciplinárky se nevrátím, odmítá spekulace její bývalý šéf

Praha

Nového předsedu disciplinární komise FAČR za odstoupivšího Jiřího Goldu by měl výkonný výbor jmenovat na svém příštím řádném zasedání 4. února. Její bývalý šéf Alexander Károlyi to však nebude, jak potvrdil v exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Alexander Károlyi (vpravo) v rozhovoru s bývalým předsedou ČOV Milanem Jiráskem

Článek

Žádné konkrétní jméno sice na středečním mimořádném zasedání výkonného výboru FAČR prý nepadlo, ale v kuloárech se spekuluje právě o Alexanderu Károlyim, který vedl nejvyšší fotbalovou disciplinárku jednadvacet let, až do zvolení Ivana Haška předsedou svazu.

Károlyi však tyto spekulace kategoricky odmítl. „Moje působení v jakékoliv fotbalové disciplinární komisi považuji za uzavřené. V žádném případě neuvažuji o návratu,“ zdůraznil Károlyi, který v nejvyšší svazové disciplinární komisí pracoval téměř jednatřicet let.

Jako ombudsman ČOV ani nemůže

„Ve stejné rovině bych chtěl zdůraznit, že jsem od listopadu 2012 ombudsmanem Českého olympijského výboru a toto funkce je zcela neslučitelná s jakoukoliv jinou funkcí s rozhodovacími pravomocemi v českém sportu,“ dodal.

Károlyi však vede i Legislativní radu ČSTV... „Legislativní rada je pouze poradní orgán, který nemá žádné rozhodovací pravomoci. Ty náleží výkonnému výboru ČSTV a nebo jeho nejvyššímu orgánu, kterým je valná hromada,“ vysvětlil Károlyi, který odmítl komentovat současné dění v českém fotbale. "To mi nepřísluší," uvedl.

Reklama