Hlavní obsah

Teplické fotbalisty těší vydařený podzim

TEPLICE

Fotbalisté Teplic si na podzimní část první ligy rozhodně nemohou naříkat. Ke spokojenosti opravňuje hráče severočeského celku i jejich příznivce nejen skvělé postavení na druhém místě prvoligové tabulky, ale i postup do jarního čtvrtfinále Poháru ČMFS.

Článek

"Nerad propadám přehnané euforii, přesto si myslím, že jsme dosáhli víc, než se od nás čekalo," pustil se do bilancování kapitán mužstva Karel Rada, který v srpnu převzal kapitánskou pásku od záložníka Horvátha.

"Vím, že nahradit Pavla pro jeho osobitý přístup na hřišti i v kabině dost dobře nešlo. Mám už ale něco odkopáno a ani tahle nová pozice mě snad nezaskočila. I předtím jsem z místa stopera měl za úkol řídit hru před sebou, takže na mém pojetí se nic nezměnilo," uvažoval jeden z tahounů týmu.

Kus štěstí

Tepličtí na sebe upozornili v lize třináctizápasovou sérií bez porážky. "A to jsme šli do sezóny s trochu obměněnou sestavou a nevěděli jsme, co to s námi udělá. Psychicky nám hodně pomohlo úvodní vítězství v Ostravě. Hlavně mladí kluci si začali více věřit a sehrávali jsme se i jako tým. Párkrát jsme vyhráli gólem v poslední minutě nebo v nastaveném čase. Byl v tom i kus štěstí, které se ale žádného mužstva nedrží donekonečna," mínil Rada.

Bez emocí pak hodnotil i tři závěrečné zápasy podzimu, v nichž Teplice dvakrát prohrály. "V Liberci jsme nezvládli druhou půli a ve Zlíně nám už chyběla větší agresivita a potřebná energie. Mezi tím jsme doma remizovali se Spartou 0:0, ale o tomhle utkání a mém neuznaném gólu do Blažkovy sítě toho bylo napsáno až dost," komentoval zmíněné duely.

Zasloužené volno

Od pondělí mají tepličtí fotbalisté zaslouženou dovolenou. "Přestávka přišla v pravý čas. Cítím, že si po nebývale náročném půlroce, který jsme začínali už v červnu startem v Poháru Intertoto, potřebujeme odpočinout. Čeká mě už šestnáctá zimní příprava v profesionální kariéře a v mém věku je každý další rok znát," prohodil třiatřicetiletý stoper, který ví, že bez dřiny to v zimě nejde.

"Beru to tak, že tvrdé tréninkové dávky k fotbalu patří. Záleží na trenérech, jak to pojmou. O teplickém kouči Marečkovi je známo, že má všechno perfektně promyšlené, takže pro nás určitě zvolí nejvhodnější model přípravy," pohlédl do příštích měsíců Rada, jenž svou nejbližší budoucnost spojuje výhradně s Teplicemi. "Vycházím z toho, že mi smlouva běží až do léta. Chci ji samozřejmě dodržet a o jiné variantě vůbec neuvažuji," zakončil teplický kapitán.

Reklama

Související témata: