Hlavní obsah

Svazová arbitráž zastavila přestupy do Slavie

PRAHA

Arbitrážní komise Českomoravského fotbalového svazu zastavila fotbalové Slavii přestupy a hostování. Důvodem rozhodnutí komise je stále neuhrazený dluh pražského klubu za Václava Kolouška vůči Slovanu Liberec ve výši šesti miliónů korun. Do Slavie tak nemůže přijít žádný hráč. Rozhodnutí začne platit ve středu.

Článek

"Dnes na svaz dorazil návrh Liberce, a proto jsme k tomuto kroku přistoupili. Pokud Slavia nezaplatí dlužnou částku do dvou měsíců, převezme případ disciplinární komise," uvedl pro ČTK předseda komise Petr Doležal.

Pokud by Slavia částku neuhradila, mohla by ji potrestat disciplinární komise svazu odebráním tří bodů, tak jako nedávno Bohemians. Slávisté do jiných klubů odcházet mohou, což by mohla být jedna z cest, jak získat potřebné prostředky. Vedení už minulý týden narychlo vyřešilo hrozící kolaps týmu, způsobený dluhy vůči hráčům.

"Je to nepříjemné, ale vypořádali jsme se už s předešlou krizovou situací. Věříme, že dáme do pořádku i tuto věc," uvedl pro Sport.cz mluvčí Slavie Alexandr Kliment. Vedení Slavie doufá, že se celou záležitost podaří vyřešit do konce přestupního termínu v lednu a že ji tedy rozhodnutí arbitrážní komise přímo neohrozí.

Kliment současně připomněl, že klub stále nemá vyřešenu pohledávku u Schalke 04, které Pražanům dluží 15 miliónů korun za přestup Filipa Trojana. Německý celek měl sumu uhradit do 18. srpna, což ovšem neučinil a Slavia s ním vede soudní řízení. "Evropská arbitráž bohužel není tak pružná jako ta naše," posteskl si Kliment.

Reklama

Související témata: