Hlavní obsah

Musíme dál pracovat, uvědomuje si teplický stoper Lüftner

Teplice

Je to krutá realita, na jakou nejsou ve fotbalových Teplicích zvyklí. Ani po pátém jarním kole nepřišlo výrazné herní a výsledkové zlepšení severočeského týmu, který místo plánovaného úniku ze sestupového pásma prvoligové tabulky zabředl ještě více do problémů se záchranou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký záložník Tomáš Čížek (vpravo) a obránce Teplic Tomáš Vondrášek.

Článek

„Tréninky jsou přitom super, atmosféra před zápasem výborná, ale pak vběhneme na hřiště a jsme lepším týmem. Jenže nedokážeme využít šance. Nevím, co se děje. Musíme pracovat dál na zakončení," zamýšlel se 18letý teplický obránce Michael Lüftner.

Nastupuje v defenzivní linii ve stoperské dvojici po boku dalšího mladíka Davida Jablonského. „Fotbal není o tom, kdo je jak starý, nebo mladý. Nijak si proto věk nepřipouštíme. Hlavně potřebujeme bojovat jako tým," má jasno Lüftner. A vzhlíží k dalším zápasům. „Vážně bereme i Český pohár, určitě ho nestavíme vedlejší kolej. A chceme postoupit přes Liberec do semifinále. Víme, že je to hratelný soupeř. A pak zkusíme uhrát minimálně bod v ligovém souboji v Plzni," naznačil Lüftner, že Tepličtí nepropadají poraženecké náladě.

Další hráč Tomáš Vondrášek, který je platný týmu svou univerzálností, se ještě vrátil k zápasu se Slavií. „Jeden bod je lepší, než žádný, ale pořád převládá zklamání z remízy. Dal jsem vyrovnávací gól v devadesáté minutě, jenže přesně netuším, jak vůbec padl. Byl jsem už na zemi a závěr celé akce jsem moc dobře neviděl. Jeden zápas je za námi a teď musíme dřít dál," uvažoval Vondrášek.

Tepličtí pojedou v neděli do Plzně v roli patnáctého celku tabulky. „Ještě jsme se s takovou situací nesetkali. Ale potřebujeme, aby od nás odletěla psychická deka, a bude to snad příznivější. Nejsme přece otloukánkové, abychom už před zápasem prohrávali 0:1. Budeme se snažit bodovat naplno, a kdybychom vážně vyhráli, byla by to pohádka," dodal s nadějí v hlase Vondrášek.

Reklama

Související témata: