Hlavní obsah

Poborský se ohradil, že Příbram nenařkl, nahrávka ale vypovídá o opaku. Případu se ujala protikorupční policie

Praha
Aktualizováno

Nejprve šéf českobudějovického fotbalu Karel Poborský rozpoutal další díl nekončící korupční ságy. Bezprostředně po pátečním ligovém duelu s Příbramí tvrdil, že jeho hráči mu už před utkáním hlásili: "Byli jsme kontaktovani, aby ten zápas dopadl blbě." Přitom ukázal na Příbram. Nyní chtěl zařadit zpátečku a ohradil se proti výrokům některých médií, že by z prohry svého týmu obvinil nějakou konkrétní osobu z tábora soupeře. Audionahrávka, kterou má redakce Sportu k dispozici, však vypovídá o opaku. I proto se případu ujala protikorupční policie.

Foto: Profimedia.cz

Šéf českobudějovického fotbalového klubu Karel Poborský

Článek

„Musím se ohradit proti dezinterpretaci některých médií ohledně mého údajného nařčení klubu 1. FK Příbram a jejích představitelů z pokusu o ovlivnění vzájemného zápasu," řekl Poborský  pro klubový web.

Co vlastně Poborský řekl a neřekl?

„Po pátečním pozápasovém rozhovoru pro ČTK, kde jsem kritizoval tendenční výkon hlavního rozhodčího (za čímž si stále stojím), jsem informace doplnil pro deník Sport ohledně pokusu ovlivnit výkon některých hráčů. Na pravou míru musím uvést, že v žádném rozhovoru jsem nikdy nezmínil jakékoliv jméno osoby či klubu, jak je mi médii mylně vkládáno do úst," uvedl boss Dynama.

Audionahrávka, kterou má redakce Sportu k dispozici, však mluví o opaku. "Samozřejmě ano, z Příbrami," prohlásil Poborský na dotaz, jestli má pocit, že se hráče jeho klubu pokoušela ovlivnit osoba napojená na středočeský tým.

Budějovice cítily po utkání velkou křivdu. Prohra s Příbramí je přišpendlila ke dnu tabulky. Na nesestupové příčky ztrácejí Jihočeši čtyři body. Výkonem sudího Drahoslava Drábka, který s médii od utkání nekomunikuje, se bude zabývat Komise rozhodčích ve čtvrtek. „Doufám v transparentní zhodnocení výkonu hlavního rozhodčího Drábka," prohlásil Poborský.

Sudí Drábek ve 38. minutě vyloučil po druhé žluté kartě českobudějovického útočníka Řezníčka a v 54. minutě odpískal sporný pokutový kop, z něhož vstřelil příbramský Pilík jedinou branku zápasu.

I proto Poborského reakce, kterou šéf Příbrami Jaroslav Starka označil za unáhlenou a vyřčenou pod vlivem pozápasových emocí. Dokonce přidal, že Poborský pod tíhou rodinných problémů nemá na fotbal tolik času a tudíž takovéto vyjádření.

Protikorupční policie se případu ujme

Nicméně výroky spolumajitele jihočeského klubu a podezření kolem inkriminovaného zápasu zaujaly protikorupční policii, která nedávno obvinila tři lidi v souvislosti s údajnými úplatky a možným ovlivněním prvoligového utkání z minulé sezóny.

„Vzali jsme tyto informace v potaz a budeme se jimi zabývat," potvrdil Právu mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej.

Šéfová komise rozhodčích Dagmar Damková zase v otevřeném dopise uvedla, že výkonem rozhodčího Drábka ve zmíněném utkání se bude její komise zabývat na pravidelném čtvrtečnim zasedání.

Vysvětlení po Poborském, který je členem výkonného výboru FAČR, bude požadovat šéf asociace Miroslav Pelta, který nařčení považuje za závažnou věc. Případem se ve čtvrtek také možná začne zabývat disciplinární komise asociace.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia zítra 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.