Hlavní obsah

Fanoušci v Česku i na Slovensku jsou pro společnou fotbalovou ligu. Slováci ji chtějí více, naznačil průzkum

Bratislava

Většina fotbalových fanoušků v Česku i na Slovensku podporuje projekt společné ligy, na kterém se v březnu shodly Fotbalová asociace ČR a Slovenský fotbalový svaz (SFZ). Více zastánců má česko-slovenská soutěž mezi Slováky. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění agentur TNS AISA a TNS Slovakia, jehož výsledky ve čtvrtek zveřejnil slovenský list Šport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dočká se i sparťanský obránce Jiří Jarošík společné česko-slovenské ligy?

Článek

Pro společnou ligu se vyslovilo 60 procent Čechů a 87 procent Slováků, kteří se v průzkumu označili za fotbalové příznivce. V anketě odpovídali pouze muži. Proti zavedení společné soutěže na území bývalé federace se postavilo 37 procent fanoušků z Česka a deset procent Slováků.

Liga složená ze slovenských a českých fotbalových klubů by podle oslovených respondentů patrně přinesla více zajímavých utkání, zvýšení úrovně soutěže a přilákala více diváků. Tento názor zastává necelá polovina z 510 respondentů oslovených v Česku a většina z 300 Slováků, kteří se zapojili do průzkumu.

Češi by uvítali, pokud by v společné soutěži nastoupilo 12 českých klubů. Podle slovenských fanoušků by v lize mělo hrát osm až devět týmů z jejich země. Deník Šport připomněl, že v posledním ročníku šestnáctičlenné federální ligy (1992/93) startovalo šest klubů ze Slovenska.

O vzniku společné ligy se spekuluje a jedná už od roku 2010. Podle dohody FAČR a SFZ se přípravné práce rozběhnou poté, co záměr schválí kluby.

Jste pro společnou česko-slovenskou fotbalovou ligu?
Ano
28,3 %
Ne
71,7 %
Celkem hlasovalo 6983 čtenářů.

Reklama

Související témata: