Hlavní obsah

Skóre? Se Spartou bychom se měli porvat o titul v superfinále, říká Vrba

Plzeň

Viktoria Plzeň získala v pátečním zmoklém večeru dva povinné, ale důležité body. Hodně se na ně ale nadřela. Příbram podala v Doosan Areně sympatický výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba byl po výhře nad příbramí spokojený.

Článek

„Bylo to zajímavé utkání. Obě mužstva hrála aktivně. Příbram nebyla tím podzimním bojácným mužstvem, ale vrátila se ke svojí hře z minulé sezóny. Na hřišti byly situace, kdy nás podržel Kozáčik, ale mohli jsme také rozhodnout dřív ze hry a zápas by byl pro nás klidnější. Tentokrát nám vyšly dvě standardní situace,“ ohlédl se za utkáním kouč Viktorie Pavel Vrba.

Druhý gól byl vlastní a parádní hlavičkou si ho dal explzeňský David Střihavka. „My máme svoje standardky, na Příbram jsme se žádné speciálně nepřipravovali. Ani ta, po níž dal Střihavka vlastní gól, nebyla nacvičená, protože on ve čtvrtek na tréninku nebyl,“ dodal s úsměvem.

Plzeňský kouč navrhuje superfinále

A rozpovídal se i o boji o titul. „My i Sparta to budeme mít ještě hodně těžké. Nás čeká Jablonec a hrajeme v Olomouci, oni mají týmy, které hrají o záchranu. Nevěřím, že nikdo z nás do konce ligy nic neztratí. Kdyby ale na konci byla rovnost při stejných vzájemných zápasech, pak bych byl pro superfinále, aby nikdo nespekuloval, co za tím bylo, kdyby někdo v posledním kole vyhrál 6:0,“ nabídl svoji vizi Vrba.

Velmi spokojený byl i autor prvního plzeňského gólu Lukáš Hejda, který poprvé nastoupil v základní sestavě a dal za Viktorii první gól. „Z gólu mám radost, stejně jako ze tří bodů, ale neberu ho nijak specificky, kvůli tomu, že jsem za Příbram hrál. S Vaškem Procházkou jsme se domlouvali před rohovým kopem, kdo půjde na kterou tyč. To hosty asi zmátlo, protože jsem u té vzdálenější vyplaval sám a stačilo míč jen doťuknout,“ liboval si.

Porazily nás fatální chyby, litoval Straka

Kouč Příbrami František Straka prohrál až v pátém utkání, v němž Středočechy vedl. „Ta porážka mrzí. Samozřejmě tu je velký rozdíl v kvalitě obou týmů, ale my jsme zápas prohráli po našich fatálních chybách při standardních situacích. Při tom jsme se na ně celý týden připravovali,“ litoval. „Teď musíme porazit Slavii, což je pro mne o to větší motivace po všem, co jsem tam zažil,“ dodal.

Gólman Příbrami Aleš Hruška chytil několik gólů a nevěřícně kroutil hlavou: „Prohrát v Plzni po dvou rohových kopech, to je strašná hloupost. Oni měli hodně šancí, těžko vyberu tu nejnebezpečnější, ale gól ze hry nám nedali. O to víc ta porážka mrzí. Neměli jsme v Plzni co ztratit, ale my potřebujeme vozit body i z venku. Teď musíme doma porazit Slavii, abychom se zase nedostali do problémů,“ zdůraznil.

Reklama