Hlavní obsah

Jun nespoléhá na podzimní góly

PRAHA

Sparťanský kanonýr Tomáš Jun, který oslaví v pondělí dvaadvacáté narozeniny, prý nespoléhá na podzimní góly, které ho vynesly do čela soutěže kanonýrů. "To by ode mne bylo dost naivní. Přišel nový trenér, všichni máme stejnou šanci a konkurence ve Spartě je tradičně velká. Těch deset gólů nemusí nic znamenat. Musím se o místo v základu poprat," řekl Tomáš Jun Právu.

Foto: AC Sparta

Sparťanský útočník Tomáš Jun

Článek

Zpráva o změně trenéra ho zastihla v Seefeldu, kam si jel o dovolené zalyžovat. "Měl jsem jich na mobilu asi deset. Překvapilo mě to, nejprve jsem si myslel, že si někdo dělá legraci, ale nijak jsem o tom nepřemýšlel, to je věc vedení klubu. Ve fotbale změny přicházejí a často i nečekaná," říkal a k tradičnímu místu soustředění Sparty dodal: "Seefeld je velmi příjemný. Znám to tu dobře, ale v zimě tohle středisko vypadá úplně jinak."

Ani sparťanský kanonýr nepatří k milovníkům tvrdé zimní dřiny. "Naštěstí je zpestřená fotbalem v teple, ale nevyhneme se jí. To ani nejde. Máme před sebou náročné jaro, v němž chceme získat titul. Devítibodový náskok vypadá dobře, ale mohl by se také rychle smrsknout. To nesmíme dopustit. Musíme načerpat pořádně fyzickou kondici. Není to moje první zimní příprava. Vím, o co se jedná, i když trenér Hřebík slibuje hlavně po návratu z Kanárských ostrovů pořádné dávky."

Při svém prvním působení na Letné poslal Hřebík Juna na hostování do Jablonce. "To už je pryč. Tenkrát jsem byl mladý a možná mi to i pomohlo. Dostal jsem takovou facku, najednou jsem musel ze Sparty. Nemá smysl se k tomu vracet, ale udělám všechno pro to, aby neměl důvod mě posílat jinam," nechtěl se vracet k nepříjemném zážitku.

Ligu hraje od roku 1999, kdy ho poprvé poslal do bitvy o ligové body trenér Hašek. Zpočátku jen střídal, nehrál v základu, ale střílel důležité branky. Za Kotrby hrál sice poměrně hodně, ale pevné místo v sestavě si vybojoval vlastně až za Straky. Na kontě má dvaatřicet ligových gólů (jeden dal za Jablonec), z toho deset z podzimu.

Reklama

Související témata: