Hlavní obsah

Sparta v přestavbě: Jarošík a Matějovský pryč, Štajner spíš nepřijde

Praha

Fanoušci Sparty se na Letné loučili s hráči jako by ligu vyhráli. Nejčastěji vyvolávali jméno kouče Vítězslava Lavičky, možná v obavách, aby vedení klubu oblíbeného kouče nevyhodilo. „Trenér Lavička má plnou podporu vedení,“ rozptýlil je hned po utkání tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Marek Matějovský dost možná na Letné skončí.

Článek

Nálada vedení, hráčů ani trenérů však nebyla veselá. „Doufali jsme do poslední chvíle. Bohužel... Sportovně gratulujeme Plzni. Ty dobré jarní výkony a podpora fanoušků jsou pro nás odrazovým můstkem do příští sezóny," říkal Lavička.

Téměř ve stejné chvíli proniklo na Letnou televizní vyjádření libereckého špílmachra Jiřího Štajnera, že by pro něj zájem Sparty byl výzvou. „V nejbližších dnech dokončíme analýzu jara a z ní se odvine, kdo z mužstva odejde a kdo ho posílí. Chtěl bych, aby jádro týmu zůstalo pohromadě.

Konkrétní jména teď říkat nebudu," pravil Lavička diplomaticky. Na tradičním závěrečném sparťanském setkání se kromě zóny, z jejíž závěru nebyl nijak nadšený ani šéf klubu Daniel Křetínský, probíraly i změny v kádru. Nikdo nechtěl být příliš konkrétní, i když se šuškalo o odchodech Jiřího Jarošíka, Marka Matějovského, Vlastimila Vidličky a Tomáše Zápotočného.

„Nikdo mi ještě nic neřekl, smlouvu mám i na další sezónu. Ale cítím kolem sebe tlak na svůj odchod," přiznal kapitán Sparty Marek Matějovský.

Virtuální posila

„Odchody Jarošíka a Matějovského se blíží realitě. U Vidličky a Zápotočného to tak žhavé není. Bude záležet i na zájmu o ně," řekl Právu personální šéf Sparty Jakub Otava. „Co se týká Kadlece, který odehrál mimořádnou sezónu, nějaké nabídky skutečně máme, ale zcela se míjejí s našimi představami, takže je možné, že zůstane," dodal.

K příchodům už byl Otava opartnější... „Štajner? Spíš ve virtuální rovině. Už tu byl. Moc to nevidím. Tyto záležitosti budeme opravdu řešit až po analýze ročníku, byť na přestupech pracujeme s předstihem. Konkrétní jména, dokud nebudou dotažena smluvně, říkat nechci. Co se týká spekulací o příchodu Tomáše Rosického, je to nesmysl."

Zimní posily (mj. Lafata a Vácha) se Spartě povedly a v létě by se měla na Letné prý také objevit zajímavá jména.

Reklama