Hlavní obsah

V Hradci zažil sestup, ale v Liberci má Hadaščok novou motivaci

Liberec

Blyštivou, ale i odvrácenou tvář prvoligového fotbalu poznal v posledních dvanácti měsících útočník Vojtěch Hadaščok. Před rokem se radoval v dresu Slovanu Liberec z mistrovského titulu. Za severočeský tým hrál i na podzim, jenže jaro strávil v Hradci Králové, s nímž zažil sestup. Nyní je ale zpátky pod Ještědem a chystá se novou sezónu, která pro Slovan začne vstupem do kvalifikace o Evropskou ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Štajner (vlevo) a Radoslav Kováč ze Slovanu Liberec během utkání se Spartou.

Článek

Jak hodnotíte půlroční hostování v Hradci?

Co se týče mého herního zapojení, tak to posuzuji kladně. Hrál jsem možná víc, než kdybych třeba zůstal v Liberci. Bohužel jsem nedal ani jeden gól, takže spíš převažuje týmové zklamání ze sestupu. Chtěli jsme bojovat o záchranu, ale v některých situacích nám nepřálo štěstí. Celkově jsme byli špatní ve hře dopředu i dozadu.

Měli Hradečtí zájem na vašem setrvání?

Ano, ale smlouva byla postavená tak, že se po sezóně vrátím do Liberce.

Jak vidíte svou pozici v týmu?

Mohu nastupovat na více ofenzivních postech, což je asi moje výhoda. Ale po přípravě se pozná, jak se to vyvine. Neuvažuji o odchodu na hostování. Mám novou motivaci a hodlám se poprat o místo v sestavě.

Liberečtí jdou do sezóny z pozice třetího týmu uplynulého ročníku. Na podzim jste byl ještě ve Slovanu. Berete to tak, že máte také svůj podíl na jeho pomyslném ligovém bronzu?

To asi ne. Vstřelil jsem sice na podzim za Liberec jeden gól, ale žádné zásluhy na třetím místě kluků si nedávám (úsměv).

Brzy vás čeká předkolo Evropské ligy.

O soupeřích pro ta nejnižší kola nejsou žádné informace, takže pokaždé je los pro nás překvapením. Nedá se ale vybírat. Přál jsem si jen, abychom nejeli znovu na východ jako loni, kdy jsme začínali v Karagandě.

Reklama

Související témata: