Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Liberec 4:0Boleslav se Štajnerem slaví první výhru. Rozdrtila Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Chramosta 1 : 0
37. Fabián 2 : 0
59. Štajner 3 : 0
82. Kysela 4 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Zlá série fotbalistů Mladé Boleslavi při vzájemných konfrontacích s Libercem je minulostí. Po pěti duelech bez vítězství totiž včera Středočeši doma smetli soupeře zpod Ještědu 4:0 a slavili první vítězství v sezóně. Hostům se generálka na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy v Curychu nevydařila ani trošku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Štajner z Mladé Boleslavi během utkání proti svému Liberci.

Článek

Pranic přitom Severočechy neomlouvá, že nastoupili bez Frýdka, Kušníra, Rabušice a Keliče, které trenér Šilhavý šetřil na vystoupení v pohárové Evropě. Liberecká hra byla řadou absencí poznamenána. Hosté nebyli schopní domácím konkurovat. Zvláště, když už po čtyřech minutách při Kyselově centru z pravé strany Hušek v pokutovém území jen promáchnul do prázdna, a tak Chramosta pohodlně při stém utkání skóroval - 1:0.

Severočeši měli problémy s přesností, nedokázali se vyrovnat ani s důrazem domácích borců, navíc jejich záložní řada výrazně zaostávala za domácími borci. A tak nebylo divu, že si Středočeši vytvářeli gólové šance jako na běžícím pásu. Jenže Kovář postupně vychytal sólo Nešpora, zneškodnil i hlavičku Johany po rohovém kopu Jarolím a zastavil i ránu Ščuka z beprostřední blízkosti. Sérii skvostných zákroků však shodil v 37. minutě, kdy nedokázal zastavit ránu Fabiána z pětadvaceti metrů mířící přímo na libereckého brankáře.

Těsně před přestávkou pak v ojedinělém záblesku vydařené kombinace mohli Liberečtí vstřelit kontaktní gól, jenže Šuralovu ránu z velkého vápna zastavilo břevno.

Boleslavští hru bez problémů kontrolovali a Chramosta s Nešporem mohli jejich náskok navýšit, ale prvního vychytal Kovář a druhý pálil místo do prázdné branky vedle. Definitivní klid sebevědomě hrajícím Středočechům zařídil Štajner, který v létě přestoupil do Mladé Boleslavi právě z Liberce: hlavou proměnil rohový kop Jarolíma v třetí gól.

Severočeši už nebyli schopni na nepříznivý vývoj reagovat, naopak s chybujícím Sackym na místě stopera čelili mnoha šancím domácích, kteří po spolupráci Štípka s Kyselou pokořili Kováře počtvrté.

Mladá Boleslav-Slovan Liberec 4:0 (2:0)
Branky: 3. Chramosta, 37. Fabián, 60. Štajner, 82. Kysela. Rozhodčí: Proske - Blažej, Kotík. ŽK: Kysela, Nešpor, Štípek- Pavelka, Kováč, Rabušic. Diváci: 4324.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk, Jarolím - Zahustel (77. Štípek), Štajner (85. Jeslínek), Nešpor (72. Mareš) - Chramosta. Trenér: Minář.
Liberec: Kovář - Coufal, Kováč, Hušek (46. Rabušic), Fleišman - Sackey - Šural, Rybalka, Pavelka, Kalitvincev (46. Frýdek) - Delarge (78. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: