Hlavní obsah

Ve Slavii se žádné zemětřesení nekonalo

PRAHA

Kdo čekal zásadní změny ve vedení fotbalové Slavie, čtvrteční valná hromada ho nepotěšila. Představenstvo sice bylo zúženo ze sedmi členů na tři, generální ředitel klubu Vladimír Leška ale byl mezi trio opět zvolen. Předsedou představenstva se nově stal finanční ředitel majoritního vlastníka Slavie firmy ENIC Matthew Collecott, jenž stejnou pozici zastává i v anglickém klubu Tottenham Hotspur.

Článek

"Slavii určitě nechceme prodat, s nikým nejednáme," ujistil Collecott. Třetím členem orgánu byl včera zvolen podnikatel Tomáš Rosen z firmy Roto, jednoho ze sponzorů klubu. Předsedou dozorčí rady se stal bývalý člen představenstva Miroslav Ondříček.

Valná hromada také rozhodla o navýšení základního jmění Slavie o 400 miliónů korun a započtení pohledávek pražského klubu vůči ENIC. "Klub se tak dostane do stabilizovanější pozice," uvedl Collecott, jenž nadále přislíbil, že anglický majitel se teď bude častěji zapojovat do každodenního chodu klubu.

Hráči musí být loajální

Jak bude Slavie dále řešit svoji finanční situaci? To už zástupci slávistického vedení neprozradili. "Dluhy hráčům jsou interní záležitost klubu, nepovažuji za vhodné to komentovat," sdělil generální ředitel Slavie Vladimír Leška. A jak to vypadá s pohledávkou vůči Liberci za přestup záložníka Kolouška, kvůli jejímuž neuhrazení byli klubu zastaveny přestupy? "Vyřešíme to tak, aby z toho Slavii nevyplynul disciplinární postih," konstatoval Leška.

Sdílnější nebyl ani Collecott. Hlavní heslo, které hlásal na včerejší tiskové konferenci, znělo: "Hráči musí být loajální." Právě jeho nedodržení stálo útočníka Pavla Kuku stotisícovou pokutu za jeho výroky v médiích. "Jak víte, že jí dostal?," mlžil nejprve Collecott, pak ale potrestání bývalého kapitána přiznal.

Collecott chce změnit hráčské smlouvy

"Pokutu mu udělil management, ale nemyslím, že je dobré o tom mluvit. V Tottenhamu by si hráči nedovolili mluvit s médii o nefotbalových věcech. Nikdo by nepodkopával autoritu klubu tak, že by zvedl telefon a někomu říkal, že mu klub neplatí. A britští novináři by se mě na tyto věci vůbec neptali," uvedl ve svém arogantním projevu Collecott, jenž dále prozradil, že chystá nový způsob výstavby hráčských smluv.

"Výdaje nesmí být fixní, platy by se měly mnohem více odvíjet od výkonnosti fotbalistů, když budou loajální," neopomněl připomenout nový předseda představenstva Slavie.

Reklama

Související témata: