Hlavní obsah

S kádrem, který byl k dispozici, jsem udělal maximum, tvrdí odvolaný kouč Příbrami Straka

Příbram

Na jaře přišel do Příbrami jako spasitel. V deseti ligových kolech František Straka tým v nejvyšší soutěži zachránil. Na podzim v něm po deseti kolech náhle skončil. „Svědomí mám čisté,“ řekl v rozhovoru pro Právo a Sport.cz velký fotbalový motivátor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka předčasně skončil v Příbrami.

Článek

Dozvěděl jste se o svém odvolání až v pondělí nebo jste měl signály už dřív?

Nic jsem dopředu netušil, žádné signály jsem neměl. Odvolání mi oznámil v pondělí dopoledne šéf klubu Jaroslav Starka. Vzal jsem to jako fakt. Hned jsme ukončili smlouvu. Dál nemá smysl k tomu cokoliv říkat.

Určitě vám ale řekl důvod. Máte pocit, že jste dělal něco špatně?

Špatné výsledky v posledních zápasech. Upřímně řečeno nemá pocit, že bych něco zkazil. Udělal jsem, co se dalo, dával jsem mužstvu maximum. Svědomí mám čisté a klidně se mohu podívat do zrcadla.

Oproti jaru, kdy jste se v pohodě zachránili, se mužstvo až na odchod kanonýra Wágnera do Plzně, tolik nezměnilo. V čem vidíte příčiny špatných podzimních výkonů?

Samozřejmě, že střelec jako Tomáš Wágner chybí. Musel jsem pracovat s těmi hráči, kteří byli k dispozici. Švancara a Řezníček ho střelecky nenahradili. V mužstvu je hodně mladých hráčů, kteří jsou psychicky labilní. Špatně se vyrovnávají s tlakem, i když jsem na ně denně působil pozitivně. Odehráli jsme dobré zápasy, ale i horší a většinu z nich jsme si prohráli vlastními individuálními chybami. Na hřiště nepřenesli to, co jsme si řekli před zápasem. Práce s mladými hráči vždycky vyžaduje čas a trpělivost, ta nakonec chyběla.

Na jaře jste měl nabídku z Thajska, nakonec jste kýval Příbrami. Nelitujete, že jste vzal to angažmá?

Vůbec ne! Jsem rád za šanci, kterou jsem tam dostal. Bohužel to skončilo brzy.

Budete odpočívat nebo hned hledat novou příležitost?

Sám se nebudu nabízet, ale jsem nabitý energií, mám chuť do práce. Budu rád, když nějaká nabídka přijde co nejdřív. Teď jsem na tom dobře i psychicky, po odchodu ze Slavie a všem, co jsem tam zažil, jsem si potřeboval chvíli odpočinout od fotbalu a stresu, který pro trenéra znamená. Teď se naopak těším na další.

Reklama