Hlavní obsah

Dostával jsem perfektní přihrávky. Čtvrtá branka by byla třešnička na dortu, zářil Hubník po hattricku

Jablonec nad Nisou

Po debaklu 1:6 v Plzni udělil šéf jabloneckého fotbalového klubu Miroslav Pelta hráčům „svého“ ligového mužstva půlmiliónovou pokutu. A sankce pomohly! V zápase s Příbramí bylo o vítězství domácího celku rozhodnuto za dvacet minut. Na vzkříšení Jablonce a jeho šestibrankové nadílce do sítě Středočechů se třemi góly podílel útočník Michal Hubník.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký útočník Michal Hubník v utkání 14. kola Gambrinus ligy proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Kolikátý to byl váš hattrick v první lize?

Druhý. Ten první jsem dal ještě za Sigmu Olomouc právě proti Jablonci v roce 2011, když jsme vyhráli 4:1. Takže ta moje pomyslná bilance ve dvou klubech 1:1. (úsměv)

V jakém rozpoložení jste šli do zápasu s Příbramí?

Samozřejmě jsme vnímali kritické reakce ze strany vedení klubu. Ale celá liga je o tlaku a jen ta nejsilnější mužstva se s tím porvou. Hrajeme o svoji čest, týmové body a co nejlepší postavení v tabulce. A jsme rádi, že nám to tentokrát vyšlo nejen z hlediska bojovnosti, ale i střelecké efektivity. Důležité bylo, že jsme dali brzy první gól. Ani tříbrankový náskok po poločase nás neuspokojil a nepřestávali jsme hrát ofenzivně. Bušili jsme do příbramské obrany.

Co vám pomohlo ke střeleckému koncertu?

Dostával jsem perfektní přihrávky od kluků, za což jim děkuji. Někdo mi po zápase říkal, že jsem měl blízko i ke čtvrtému gólu. To by byla jen třešnička na dortu.

Na svém kontě máte v probíhajíc ligové sezóně už sedm zásahů. Přitom jste neabsolvoval zdaleka všechny podzimní zápasy.

Mrzelo mě, že jsem si nezahrál před týdnem v Plzni proti bráchovi Romanovi. Zabránily mi v tom nějaké problémy, ale už je to za mnou. Soustředím se na zbývající dvě kola podzimní části.

S čím do nich půjdete?

Chceme navázat na zápas s Příbramí, kterým jsme ukončili předchozí domácí ztráty s Mladou Boleslaví a nezdary v Jihlavě a v Plzni. Nic jiného nám nezbývalo a cítíme, že je v našich silách zvládnout i ten podzimní finiš.

Příště hrajete na půdě Bohemians Praha 1905. Co od souboje očekáváte?

Určitě se na zápas dobře připravíme. Pikantní bude duel pro trenéra Pražanů Jožku Webera, který v Jablonci dlouho působil jako hráč a asistent trenéra. Já jsem ho v severočeském klubu nezažil, ale pochopitelně se z ligy známe. (úsměv)

Reklama

Související témata: