Hlavní obsah

Opava vedla 2:0, nakonec byla ráda za remízu

OPAVA

Fotbalisté Opavy jsou sice už čtyři kola neporaženi, ale v sobotním duelu se Slováckem jim mezi prsty propadlo vítězství. Slezský FC vedl góly svých útočníků Zehera a Svátka už 2:0, hosté se však po přestávce vzepjali k velkému tlaku a trvalou převahu korunovali brankami Jarolíma a Ordoše.

Článek

Opava statečně bojuje o ligovou záchranu. Na vlastní kůži to v důležitém duelu o udržení poznal i další z ohrožených týmů. Slovácko už za čtvrthodinu nabralo dvougólové manko. Úspěšná minisérie napumpovala Paličkův celek zdravým sebevědomím a jednoduchým přechodem do útoku domácí svému sestupovému rivalovi zatápěli od prvních chvil.

Kulig sice v šesté minutě poslal svou nevydařenou ránu do boční sítě, ale pak se o slovo přihlásil Zeher. Odpoutal se od Palinka a Lacigův dalekonosný pas prodloužil obloučkem z velkého vápna za záda zkoprnělého Drobisze. Zbrusu nová jarní útočná dvojice Slezanů hlavně ve spolupráci s Kišou i dále větrala hostující obranu.

Drobisz podruhé rozesmutnil v 15. minutě Svátek, který uvnitř pokutového území zpracoval Kišův centr a pravačkou míč nechytatelně umístil k pravé tyči. Mladý fotbalista Sparty, který v Opavě hostuje jako amatér, se radoval z premiérové ligové trefy.

Domácí pak přidali důraz na defenzívu. Hosté byli bezzubí a trenér Molnár se proto v pauze nebál hned dvojího střídání. Ofenzívu posílili čerství Malár s Ordošem a tento manévr stoprocentně vyšel. Opavanům však zlomila vaz hlavně vlastní pasivita. Přenechali totiž hřiště soupeři a ten toho dokázal využít. Za osm minut bylo vedení Opavy v prachu.

Jarolím se ve skrumáži před Bobokem prosadil ke gólovému nápřahu přes Kotůlka a záhy udeřil Molnárův žolík Ordoš, který se vysmekl Lacigovi a Nezmarův centr protlačil skulinou mezi Bobokem a tyči do sítě. Domácí zcela vypadli z role a nakonec byli rádi, že zachránili alespoň remízu. Absolutní obrat totiž mohl završit znovu Ordoš, ale šest minut před koncem se do jeho voleje postavilo břevno.

Slezský FC Opava - 1. FC Slovácko 2:2 (2:0)
Branky: 10. Zeher, 15. Svátek - 58. Jarolím, 66. Ordoš. Rozhodčí: Šedivý - Hojsík, Novák. ŽK: Krajčovič, Baránek - Rajnoch, Nezmar, Jarolím, Filipský. Diváci: 4857.
Opava: Bobok - Laciga, Krajčovič, Kotůlek, Dujka - Kiša, Sviták, Šalamoun, Kulig (67. Dohnálek) - Zeher (65. Baránek), Svátek. Trenér: Palička.
Slovácko: Drobisz - Němčický, Rajnoch, Palinek, Čoupek (46. Ordoš) - Petržela, Polách, Pavlík, Jarolím - Ivana (46. Malár), Nezmar (82. Filipský). Trenér: Molnár.

Reklama

Související témata: