Hlavní obsah

Piták: Kisel za sebe hledal náhradníka. A Slavia se neodmítá

Praha

Po sedmi a půl letech bude Karel Piták opět oblékat červenobílý dres fotbalistů Slavie. V roce 2006 odtud odešel na zahraniční štaci do Salcburku a oklikou přes Jablonec se vrátil do Edenu. „Chtěl jsem si tady ještě jednou zahrát. Slavia se neodmítá, ani když je v tabulce takhle dole,“ říká ofenzivní záložník, který za pár dní oslaví 34. narozeniny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila fotbalistů pražské Slavie, záložník Karel Piták.

Článek

Jak se cítíte po návratu do Slavie?

První tři týdny asi moc příjemné nebudou, protože se nabírá kondice, ale pak už se na to těším. Až začne liga a zahraju si v Edenu ve slávistickém dresu, to bude paráda.

Vzpomínáte si na dobu, kdy jste ze Slavie zamířil do zahraničí?

Bylo mi šestadvacet, je to skoro osm let. Hráli jsme tenkrát na Strahově, Slavia neměla svůj stadión. Teď je to trošku veselejší. (úsměv)

Na co se nejvíc těšíte?

Právě na stadión a fanoušky. V Jablonci, i když jsme hráli dobrý fotbal a v tabulce byli nahoře, lidi moc nechodili. Když bude hrát dobře Slavia, tak sem na každý zápas přijde deset tisíc lidí. Zahrát si na stará kolena před takovou návštěvou, to by bylo super.

Kdy vás Slavia poprvé oslovila?

Někdy v září nebo v říjnu mi volal Karol Kisel, ale šlo jen o takové oťukávání. Trochu naznačoval, že za sebe hledá náhradníka. (smích) Pak byl klid. Konkrétní nabídka přišla až v prosinci a všechno se upeklo asi za tři dny.

Jablonec vám problémy s uvolněním nedělal?

Trenér nadšený nebyl, ale s panem Peltou jsme se dohodli. Na rovinu jsem mu řekl, že mě láká možnost jít si ještě zahrát do Slavie, ale rozhodnutí jsem nechal na něm. Kdyby k dohodě nedošlo, zůstal bych v Jablonci a prodloužil bych smlouvu. Byl jsem tam spokojený. Ale mám radost, že mě Jablonec pustil. Jít sem, to je zase nová výzva. Slavia se neodmítá.

Ani když se potácí u dna tabulky?

Věřím, že se rychle zvedneme. Fotbalové prostředí je tady nádherné. Doufám, že zase začne chodit spousta fanoušků a budeme je bavit. Nejen hrou, ale i výsledky.

Slavia bude hledat nového kapitána. Mohou ukázat na vás?

Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel. Důležité je, aby si mančaft sednul a 22. února jsme byli dobře připraveni na boj o záchranu.

Reklama

Související témata: