Hlavní obsah

Strach o Malého. Pedro z Julisky během zápasu zkolaboval a ze hřiště ho odvezla sanitka

Praha
Aktualizováno

Nevinný zápas o postup ze skupiny zimní fotbalové Tipsport ligy se změnil v nepříjemné drama. Hned v 8. minutě duelu s Táborskem na umělém trávníku v Edenu zkolaboval Petr Malý, devětadvacetiletý záložník pražské Dukly s přezdívkou Pedro. Na ploše dostal injekci a kapačku, sanitka pro něj musela přijet přímo na hřiště. Při odjezdu do nemocnice již byl hráč při vědomí a jeho stav je stabilizovaný.

Foto: Sport.cz

Ošetření Petra Malého proběhlo přímo na hřišti, jeden z pořadatelů držel podávanou infuzi...

Článek
Fotogalerie

"Nyní je pod dohledem lékařů a s rodinou. Jeho stav je stabilizovaný. Petr bude absolvovat několik vyšetření," uvedla Dukla v sobotu odpoledne na svém webu.

Pohoda z dobré formy mužstva a postupu do závěrečných bojů zimního turnaje byla rázem tatam. Dukla trnula o zdraví svého Pedra.

„Mohl bych teď vyprávět o postupu a vstřelených pěti gólech, ale všechno kalí obavy o Petra Malého. Když se něco takového stane v televizi, je to hrozně daleko. Když ho pak vidíte už v osmé minutě ležet bezvládně na hřišti, není to nic příjemného," líčil po utkání své pocity trenér Luboš Kozel.

Malý nastoupil v základní sestavě, po běžném faulu byl ošetřován a nic nenasvědčovalo následnému dramatu. Jak ho však lékaři vedli za čáru, najednou podklesl v kolenou a zkolaboval. Přímo na hřiště musela dokonce přijet sanitka, proběhlo nejnutnější ošetření.

Do sanitky ho naložili při vědomí

Klubový lékař dr. Šindelář odjel s Malým do nemocnice, kde hráč podstoupil vyšetření na CT. Malý je ve stabilizovaném stavu.

„Neuvažovali jsme, že bychom zápas předčasně ukončili. Když Petra nakládali do sanitky, byl už při vědomí. Doktor se teď z nemocnice vrátil, ale co bylo příčinou kolapsu a jak to s Petrem vypadá, zatím nevíme. Moc si přeju, ať se z toho brzy dostane a je zase mezi námi," řekl těsně po utkání ustaraný Kozel.

Po náladě měli samozřejmě i spoluhráči a trnuli, jak to s Malým vypadá. „Snad to bude třeba jen celková únava ze zimní přípravy. Byla to rána, když jsme viděli, jak se Pedrovi udělalo špatně a dostává rovnou na hřišti injekci. Snad bude brzy v pořádku," doufá zkušený kapitán Patrik Gedeon.

Reklama