Hlavní obsah

Oba Litevci na testech uspěli, v Ďolíčku se roztrhl s posilami pytel

Praha

Skromný vršovický klub to myslí se záchranou v Gambrinus lize vážně. Nebylo v posledních letech zvykem, aby se fotbalisté Bohemians 1905 výrazněji posilovali, spíše sbírali na hostování hráče odložené v jiných klubech. Tuto zimu je však všechno jinak, smlouvu v Ďolíčku podepsali také Mantas Kuklys a Egidijus Vaitkunas, dva litevští reprezentanti z Žalgirisu Vilnius, kteří uspěli na testech.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kapitán Bohemians Praha 1905 Josef Jindřišek přebírá trofej pro vítěze fotbalové Tipsport ligy.

Článek

„Cítím, že poslední místo po podzimu všechny v klubu mobilizuje, pro záchranu uděláme všechno," vyhlásil minulý týden trenér Jozef Weber.

A Klokani také jeho slova plní. Nejenže po dlouhých šestnácti letech zase vyhráli prestižní zimní Tipsport ligu, především posilují kádr pro perné jaro.

Z Olomouce přišel na přestup střelec Ivan Lietava, na kraji obrany pomůže na hostování mladý sparťan Lukáš Pauschek, nakonec klapl i příchod zkušeného stopera Ericha Brabce ze Senice. A navrch Klokani získali ještě dva litevské reprezentanty, obránce Egidijuse Vaitkunase a střelecky disponovaného záložníka Mantase Kuklyse.

Weber takové posílení ani nečekal

„Posílení mužstva tak dopadlo ještě lépe, než jsem čekal. Kuklys je středovým hráčem, na němž se mi líbí jeho hlad po gólech. Umí se dostat do šestnáctky i do zakončení, kolem vápna je nebezpečný, i gól už dal. Takového fotbalistu jsme potřebovali," libuje si kouč na klubovém webu. „Vaitkunas je zase rychlý, dynamický fotbalista schopný nastupovat na kraji obrany i středové řady, kam hráče potřebujeme," dodává Weber.

Oba Litevci ve středu podepsali smlouvy. Kuklys bude hrát se špílmachrovským číslem 10, Vaitkunas si vybral dres s číslem 18.

A to ještě klub oznámil, že smlouvu na 3,5 roku podepsal také odchovanec Roman Artemuk. Osmnáctiletý útočník s ukrajinským pasem tak bude nejmladším členem áčka.

„Jsme rádi, že jsme smlouvu podepsali. Jedná se o našeho odchovance. Je to šikovný, dynamický hráč," vysvětlil sportovní ředitel Tomáš Požár.

Reklama