Hlavní obsah

Mistr přihrávek si zpestřil přípravu, Dočkal se učí přebalovat

Praha

Během zimní přestávky má pěkný kolotoč. Předminulý týden musel záložník Bořek Dočkal na den opustit kondiční soustředění fotbalistů Sparty v Třeboni. „Velmi příjemná záležitost. Bořek si jel do porodnice vyzvednout manželku se synem Samuelem, který se mu před pár dny narodil,“ vysvětlil trenér Vítězslav Lavička. „Malou oslavu už jsme stihli,“ culí se Dočkal. Sotva se naučil přebalovat, musí synka opustit a v pátek odletět na soustředění do Španělska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Bořek Dočkal (vlevo) slaví se spoluhráči gól proti Mladé Boleslavi.

Článek

Přišel z norského Trondheimu až na začátku sezóny a do sestavy Sparty naskočil teprve v 5. kole v Plzni. Přesto si Bořek Dočkal stačil připsat do konce podzimu jedenáct gólových asistencí, což je s přehledem nejvíc v celé soutěži.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Z mého pohledu je právě Dočkal největší posilou Sparty. Bořek zvedl kvalitu hry i mužstvo samotné. Je to rozdílový hráč, dává tomu klid i kvalitní finální fázi. A je to znát," říká bývalý sparťanský trenér Jozef Chovanec, který i ve funkci viceprezidenta Ružomberoku svoji Spartu bedlivě sleduje.

Jméno vybrali až na Štědrý den

Pětadvacetiletý záložník si péčí o Samuela náležitě zpestřil zimní přípravu. „Musíte se zeptat jeho. Myslím, že to zvládám docela dobře," směje se Dočkal.

Nevyspí se tolik jako dřív, během noci je třeba čtyřikrát vzhůru. „Zvládají to jiní lidé, tak nevím, proč bych to neměl zvládat já. Při tréninku žádný deficit necítím. Jen občas přes den, ale to je normální, tak se cítí každý, kdo se nevyspí," líčí své zkušenosti čerstvého otce.

Naučil se i přebalovat, nicméně Sparta už v pátek odlétá na soustředění do španělského Jerezu. „Není úplně ideální po třech týdnech, co malého máme, odjet pryč. Ale ženě pomůže rodina, navíc všechno skvěle zvládá sama."

Jméno pro synka vybrali až na poslední chvíli. „Známí si mysleli, že jméno tajíme, ale dlouho jsme ho neměli nachystané. Až na Štědrý den jsme si s ženou řekli, že už se musíme rozhodnout. A domluvili jsme se na Samuelovi," usmívá se Dočkal.

Reklama

Související témata: