Hlavní obsah

Slovan hledá náhradu za Ramba. V Portugalsku vyzkouší odchovance Alkmaaru

Albufeira

Za fotbalisty Slovanu Liberec, kteří jsou v současné době na herním soustředění v Portugalsku, dorazila v úterý potenciální posila do ofenzivy. Účastník jarní fáze Evropské ligy vyzkouší dvacetiletého nizozemského útočníka Kevina Luckassena. Informovaly o tom oficiální internetové stránky severočeského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovan Liberec hledá náhradu za Michaela Rabušice (uprostřed), který odešel do italské Verony.

Článek

Silový forvard s ghanskými kořeny působil na podzim v prvoligovém skotském celku Ross County. "Na testy přišel na doporučení našeho skauta. Uvidíme, jak se bude Kevinovi dařit. Podle referencí by měl být velmi užitečným hráčem," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Podještědský tým shání náhradu za Michaela Rabušice, který těsně před koncem přestupového období v západoevropských ligách zamířil do Hellasu Verona. Luckassen by mohl na hrotu útoku doplnit Ukrajince Jevgena Budnika, který se na konci ledna domluvil s Libercem na ročním hostování s opcí.

Slovan měl políčeno také na jednoho útočníka ze Sevilly, z angažmá ale sešlo. "Dal nakonec bohužel přednost jiné nabídce," vysvětlil Nezmar.

Luckassen je odchovancem Alkmaaru, co je z pohledu fanouška velmi pikantní. Právě s ním se za dva týdny utká Liberec o postup do osmifinále Evropské ligy. Mladý Nizozemec se stal nejlepším střelcem AZ v kategoriích U17 a U19, start za A-tým si ale nepřipsal.

Modrobílý dres by Luckassen mohl poprvé obléknout ve středu 5. února, kdy Slovan nastoupí v Algarve k přípravnému duelu proti dánskému Midtjyllandu. Zápas vysílá od 20:45 přímým přenosem Eurosport 2.

Reklama

Související témata: