Hlavní obsah

Matušovič nastoupí proti kamarádům z Baníku

PRAHA

Magnetem 24. kola fotbalové Gambrinus ligy bude nepochybně sobotní utkání na Letné, v němž před kamerami TV Nova (od 14.25 h.) hostí lídr ligy Sparta úřadujícího mistra z ostravských Bazalů. Zápas bude mít zvláštní příchuť pro domácího Matušoviče, který bude hrát poprvé proti svým bývalým spoluhráčům.

Foto: PRÁVO

Miroslav Matušovič s dresem Sparty

Článek

"Sparta je nejlepší mužstvo u nás, je z něj blíž do reprezentace i do zahraničí, kam bych se jednou rád vydal. Nyní jsem sparťan a tím to pro mě končí, ale moc se na zápas s Baníkem těším. Mám tam spousty kamarádů, ale to půjde během zápasu stranou. Myslím také na to, co se bude dít mezi fanoušky obou táborů, co se tady zase vymyslí," řekl před utkáním Miroslav Matušovič, který v zimě přišel na Letnou právě z Ostravy, jíž loni pomohl výrazně k titulu. Zatímco sparťanský kotel si už získal, ostravský mu asi přestup hned tak neodpustí.

Kdo vyhraje zápas Sparta - Baník?
Tipujte v anketě na konci článku!

Na zápas se pečlivě připravují nejí nejen pořadatelé, ale i policie, která bude monitorovat pohyb fanoušků soupeře od jejich příjezdu do Prahy. Kontroly při vstupu na stadión budou velmi přísné.

"Baník je v dobré formě, i když prohrál v Liberci. Připravujeme se velmi pečlivě, protože utkání s Ostravou mají vždy svoje specifikum. Víme o jejích kvalitách, nebezpeční jsou prakticky všichni jeho hráči, nejen Papadopulos s Pospěchem," řekl Právu kouč Sparty Jaroslav Hřebík a dodal: "Až na Pergla jsou k dispozici všichni hráči včetně těch, kteří si z derby odnesli nějaké šrámy. Věřím, že zápas bude mít správnou atmosféru a nabídne divákům i kvalitní podívanou." Sestava Sparty se zřejmě příliš měnit nebude, otázkou je, zda se Šimák vejde na lavičku, nebo půjde na tribunu.

Baník vyhrál v lize na Spartě naposledy v sezóně 1981/82

Baník vyhrál v ligovém duelu na Spartě naposledy v sezóně 1981/82. Jarabinského tým začal jaro výborně, ovšem v minulém kole Ostravu přibrzdila porážka v Liberci. "Musíme se z toho poučit. Chyběla nám bojovnost a zarputilost z předešlých zápasů jara, ovšem jenom s tím bychom si v Praze nevystačili. Je potřeba přidat i taktickou disciplínu a herní kvalitu," konstatoval před odjezdem do Prahy trenér Baníku Jozef Jarabinský.

Znovu bude muset vyřešit problémy se sestavou. Druhý zápas si odpykává trest za žluté karty kapitán Látal, stále ještě není úplně zdráv Lukeš. "Nikdy neříkám sestavu dopředu a ani teď neudělám výjimku. Myslím si, že hráči budou nažhavení, pořád jim opakujeme, že Sparta není žádný strašák, ve vyrovnané lize se dá hrát s každým," řekl Jarabinský a dodal, že obhájce titulu bude na Letné hodně spoléhat na své fanoušky. "Když dáme do zápasu všechno, co v nás je, můžeme na Letné uspět jako Mladá Boleslav. Těšíme se také na Matušoviče, diváci by měli vidět dobrý fotbal," dodal Zdeněk Pospěch.

Zatím je předčasné odhadovat, kolik příznivců přijede Baník do Prahy podpořit, ale čeká se, že ve speciálním vlaku bude všech dvanáct vagónů plných a další lidé vyrazí auty. Vlajkonoši zřejmě nenechají bez odezvy zimní odchod záložníka Matušoviče. "Doufáme, že se všechno obejde bez nepřístojností. Snad naši fanoušci znovu jen dokážou, že jsou nejlepší u nás," doufal předseda představenstva Baníku Jakub Kahoun.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia zítra 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.