Hlavní obsah

Neuznanému gólu předcházel faul, odmítá Uhrin výtky Baníku

Ostrava

Plzeň vyhrála v Ostravě zaslouženě. Byla lepší v kombinaci, v pohybu bez míče a vypracovala si více brankových příležitostí. Její trenér Dušan Uhrin překvapil sestavou, v níž před čtvrteční odvetou osmifinále Evropské ligy v Doněcku nešetřil žádnou z opor, jen místo Ďuriše postavil Kovaříka. Uhrin taktéž odmítl spekulace, že za bezbrankového stavu sudí omylem neuznali regulérní gól domácích.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gólman Plzně Matúš Kozáčik se snaží zastavit míč směřující za brankovou čáru. Vpravo Martin Foltyn z Ostravy, vlevo plzeňský Daniel Kolář.

Článek

V ligovém utkání vloženém mezi zápasy v evropském poháru je obvyklé některé opory šetřit. Proč jste to neudělal?

Protože hráči mají natrénováno. To, že můžeme hrát ve stejné sestavě ve čtvrtek, v neděli a znovu ve čtvrtek, je vedle vítězství pro mne hodně cenné. Ve druhém poločase jsme se do Baníku opřeli mnohem silněji než v prvém a kromě jediné situace, z níž nám Svěrkoš dal gól, jsme jej k ničemu vážnému nepustili.

Co se vám v utkání s Baníkem nelíbilo?

Už v prvém poločase jsme měli vstřelit více než jednu branku a ve druhém jsme znovu neproměnili řadu šancí. Útočné situace jsme měli vyřešit lépe.

Ve 20. minutě ještě za stavu 0:0 rozhodčí neuznal Baníku gól, když míč byl evidentně už za brankovou čárou. Domácí to považuji za velkou křivdu, a vy?

Tomu momentu předcházel faul na brankáře Kozáčika. Proto bych to vůbec nepitval.

Kozáčik se srazil se spoluhráčem Kolářem, míč mu vypadl a skončil za čarou.

Jak říkám, předcházel tomu faul.

V jakém světle se vám jevil nový Baník?

Nepřekvapil mě, očekával jsem, že bude houževnatý, bojovný a uplatní svoje nebezpečné standardní situace. Vyhrát v Ostravě je vždycky cenné a pro nás je dobré, že jsme domácí tým přehráli, byli lepší.

Co vám dal ostravský zápas do čtvrteční odvety v Doněcku?

Jak už jsem řekl, dal mi důkaz, že můžeme hrát více utkání ve stejné sestavě v krátkém sledu. V Doněcku ale změny budu muset udělat. Kvůli kartám nemůže hrát Limberský a v této chvíli nevím, jak na tom bude Kozáčik, jehož jsem kvůli zranění musel v prvním poločase střídat. Jak tak přemýšlím, změny mohou být i tři.

Reklama

Související témata: