Hlavní obsah

Jarolím se loučil i debutoval vstřeleným gólem. Přesně po roce a v jiných týmech

Liberec

Fotbalový záložník Marek Jarolím, momentálně ve službách Slovanu Liberec, se může pochlubit málo vídanou bilancí. Při svém předešlém loučení s českou nejvyšší soutěží vsítil gól a při návratu do Gambrinus ligy ze zahraničí se rovněž uvedl vstřelenou brankou. Tyhle okamžiky dělil přesně rok a zajímavostí je, že zkušený ofenzivní hráč pokaždé nastoupil v jiném dresu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný liberecký záložník Marek Jarolím po remíze s Mladou Boleslaví.

Článek

Jarolím v prvním jarním ligovém kole v únoru 2013 skóroval za Teplice na domácím trávníku při svém posledním zápase v jejich barvách do sítě pražské Dukly a přispěl k remíze 1:1. Poté odešel do Číny a po krátkém působení v Řecku se ocitl letos v lednu v Liberci. A v prvním jarním kole v únoru 2014 skóroval při svém premiérovém startu za Slovan doma proti Mladé Boleslavi a podílel se na remíze 2:2.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Je to asi kuriozita a ani bych si ji neuvědomil, kdyby mi to někdo nepřipomněl. Je vidět, že někteří lidé, co sledují ligový fotbal, mají dobrou paměť," glosoval svou statistiku Marek Jarolím, který by produktivitou rád navázal na svoji teplickou štaci. Tehdy za místní klub odehrál jen jedenáct zápasů, ale vstřelil čtyři góly. V Liberci má zatím bilanci 1/1.

„To je pěkné. Přál bych si, abych ve stejném poměru pokračoval i dál, i když střílet góly v každém zápase je těžké," usmál se tvořivý záložník, který nad vstupem do sezóny nijak nejásal.

Se strýcem a bratrancem hecování neproběhlo

„Fotbal hraju nějaký pátek a nebudu propadat euforii po vstřelené brance. Kdyby to bylo ve vítězném zápase, asi bych měl větší radost. Ale jenom jsme remizovali. Tentokrát gól vyšel na mě, příště třeba skóruje a zařídí body někdo jiný. V Liberci si na sebe teprve zvykáme. Jsem jedním ze čtyř nových hráčů a potřebujeme se sehrát. Vepředu bojují Budnik a Luckassen, vzadu Rajnoch," rozebíral Jarolím, jenž se při zápase s Boleslaví potkal v roli soupeře se svým strýcem Karlem Jarolímem v roli trenéra hostí a bratrancem Davidem Jarolímem, kapitánem Středočechů.

„Už jsme se takhle střetli několikrát, takže bych to neviděl dramaticky. Opravdu nám na obou stranách šlo hlavně o týmové výsledky, žádné hecování neproběhlo a ani jsme po zápase neměli čas spolu hovořit. Nechci působit jako suchar, když takhle neutrálně odpovídám, ale nic v tom nehledejte," svěřil se středopolař Slovanu.

Reklama

Související témata: