Hlavní obsah

Pro Plzeň ještě nic nekončí, vyhlásil hned na Letné její kapitán Horváth

Praha

Osm bodů představuje komfortní náskok, který měli před třemi lety a neprohospodařili ho. Teď se role obrátily, fotbalisté Plzně po nedělní porážce na Letné právě osm bodů ztrácejí a musejí doufat, že neporažená Sparta konečně začne ztrácet a dá jim ještě šanci. „Konec to není, pokusíme se už nic neztratit a budeme bojovat. Pro nás ještě nic nekončí,“ vyhlásil hned po zápase Pavel Horváth, kapitán Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Pavel Horváth během utkání 19. kola Gambrinus ligy proti Spartě.

Článek

Odstup mezi suverény Gambrinus ligy se natáhl na osm bodů. Dá se takové manko v bitvě o titul ještě vůbec dohnat? To je klíčová otázka pro plzeňské obhájce v roli pronásledovatelů.

„Je jedenáct kol do konce, hraje se o víc než třicet bodů, takže rozhodnuto není. Sparta samozřejmě udělala důležitý krok k tomu, aby získala titul, ale pro nás ještě nic nekončí," kalkuluje kapitán Pavel Horváth.

Je mu jasné, že scénář mistrovské bitvy teď má rival pevně v rukou. „Budeme bojovat, pokusíme se už nic neztratit. Naše pozice je ovšem daleko těžší, to je jasné. Teď jde o to, že Sparta musí ztrácet."

Teď už se začínají chystat do Francie

Letenští působili ve šlágru jara hladovějším a čerstvějším dojmem. Viktoria je v jednom zápřahu, již ve čtvrtek rozehraje v Lyonu osmifinále Evropské ligy.

„Tam to bude zase úplně jiný zápas. V pondělí odpoledne bude Sparta pryč a začneme se chystat do Francie. Doufám, že jsme schopní se ze Sparty poučit a v Lyonu to zvládnout lépe," ujišťoval Horvi.

Kapitán Viktorie přiznává, že v prvním poločase nebylo jeho mužstvo tak aktivní, jak chtělo. „Ztráceli jsme hodně míčů. Sparta každý náš protiútok přerušovala faulem a my jsme se s tím nedokázali popasovat. Měli jsme si víc chodit pro standardky. Po nich jsme v závěru měli i v osmi hráčích v poli šance, ale bylo jich málo," litoval Horváth ztracené klíčové bitvy.

Reklama

Související témata: