Hlavní obsah

Plzeňský kapitán Horváth: Proti Lyonu jsem hrát chtěl

Olomouc

Odvetu Evropské ligy s Lyonem proseděl na lavičce v teplácích a čepici, kouč Uhrin jej nenasadil ani na závěr, kdy Viktoria mocně finišovala. V neděli v Olomouci však kapitán fotbalové Plzně Pavel Horváth v základní sestavě opět nechyběl a solidním výkonem přispěl k těsné výhře svého týmu (2:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Horváth na tréninku.

Článek

S Lyonem jste nehrál kvůli únavě?

Mluvil jsem před zápasem s trenérem, shodli jsme se, že jsem unavený, že nebudu hrát. Mé výkony nebyly v poslední době ideální a asi na to měla vliv i únava.

Byl jste zklamaný, že jste nehrál?

Samozřejmě jsem chtěl být na hřišti, ale osobní pocity musejí jít stranou ve prospěch týmu. Prioritou je, co se děje v mužstvu. Takže když to bylo příznivé pro tým, respektoval jsem to a připravil se na další zápas v Olomouci. Jestli mi odpočinek pomohl, to zhodnoťte vy, novináři.

Se Sigmou jste nezačali dobře, v poločase jste prohrávali. Padala v kabině tvrdá slova?

To zase ne, ale vyříkali jsme si to a bylo to znát. V první půli jsme se nechali donutit k nakopávaným míčům, kromě dvou tří situací, kdy jsme se dostali do šancí, jsme neudrželi balón. Po přestávce už to bylo diametrálně odlišné.

Co jste změnili?

Do poločasu jsme byli trošku líní na krok, s tím jsme rychle přestali. Do soubojů už jsme chodili včas, s patřičným důrazem, získávali jsme balóny a byli daleko nebezpečnější.

Po vašem rohovém kopu vstřelil Daniel Kolář vyrovnávací gól. Centroval jste cíleně na zadní tyč?

Chtěl jsem to kopnout před bránu. (směje se) Většinou si před rohem dáme vědět, kam bych to asi chtěl zahrát, někdy se to povede, někdy ne. Tentokrát to vyšlo, Dan se dokázal prosadit.

Motivovala vás ztráta Sparty v Ostravě?

Samozřejmě jsme o tom věděli. Ovšem jako se koukáme před sebe, musíme se koukat i na sebe a také za sebe, abychom své zápasy zvládali. Uvidíme, co z toho bude po třicátém kole.

Dá se vůbec osmibodová ztráta na Pražany dohnat?

Do konce soutěže zbývá ještě dost zápasů, ve hře je tedy hodně bodů. Myslím, že nikdo není bezchybný. Uvidíme, zda to Sparta dohraje bez ztráty. My, jak už jsem říkal, se musíme dívat především na sebe a vyhrávat, co se dá.

Reklama

Související témata: