Hlavní obsah

Slavia nasázela Příbrami tři góly a přiblížila se záchraně. Slovácko remizovalo s Duklou

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie udělali další krok k udržení se mezi prvoligovou elitou, když v páteční předehrávce 27. kola Gambrinus ligy porazili doma Příbram 3:0. Rozhodčí Libor Kovařík utkání ve druhé půli zhruba na deset minut přerušil kvůli nadávkám fanoušků na předsedu FAČR Miroslava Peltu. V úvodním pátečním utkání remizovala pražská Dukla 1:1 se Slováckem, které zachránilo bod brankou v předposlední minutě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Hrubý ze Slavie Praha oslavuje první gól během utkání 27. kola Gambrinus ligy proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní po minulé výhře v derby nad Bohemians opustili poslední příčku a do utkání s Příbramí vlétli s obrovskou vervou a hned od prvních sekund si vytvářeli tlak. Nitrianský ve velké šanci ještě trefil břevno, ale vzápětí Robert Hrubý parádně vymetl šibenici a svým premiérovým ligovým gólem poslal domácí do vedení.

Slávisté měli většinu první půle jasnou převahu, ale po změně stran začala hrozit i Příbram. Její šance ale dokázal hasit brankář Černý. Kvůli čím dál častějším nadávkám ze strany fanoušků na adresu svazového předsedy Pelty přerušil sudí Kovařík zápas zhruba na deset minut a odvelel hráče do kabin.

Po vynucené pauze se prudkou hlavičkou trefil Tomáš Necid. A čtvrt hodiny na to po rychle rozehrané standardce uháněl Martin Juhar sám na brankáře Hrušku, kterého parádně přeloboval a uzavřel na 3:0.

Slavia v tabulce přeskočila o bod právě Příbram, s 29 body ji patří jedenácté místo a na předposlední Znojmo má náskok pět bodů. Sešívaní dali v pátečním utkání stejně gólů jako v předchozích šesti zápasech. Příbram potvrdila, že na hřištích soupeřů neumí, venku vyhrála naposledy loni v dubnu.

Petr zachránil Slovácku bod

Zápas Dukly se Slováckem byl soubojem celků, kterých se netýká boj o sestup a k příčkám zaručujícím postup do evropských soutěží také oběma týmům chybí dost bodů. Oba celky tak mohly předvádět útočný fotbal. Začátek patřil Slovácku. Valentovu střelu vyrazil Rada, následný závar po rohovém kopu taktéž hosté nevyužili. Gól nepadl ani po hlavičce Šumulikosiho, který nastřelil tyč.

Dukla hrozila později. Hanousek střílel těsně nad, vedle mířil i Mareš. Sám na brankáře Heču pospíchal Ouedraoga, gólmana šikovně přeloboval, ale balón směřující do brány stačil vykopnout jeden z obránců.

Góly padaly až v samotném konci zápasu. Pět minut před koncem zápasu nacentroval z přímého kopu Berger míč do vápna, kde se hlavou prosadil Pospěch. Body se ale na Julisce dělily. Kerbrův centr propadl k Petrovi, který přízemní střelou vyrovnal.

Zachrání se letos fotbalisté Slavie v Gambrinus lize?
Ano
86,7 %
Ne
13,3 %
Celkem hlasovalo 14670 čtenářů.

Reklama

Související témata: