Hlavní obsah

Brno v létě hráče prodávat nebude

BRNO

Výprodej nejlepších hráčů týmu, na nějž si museli brněnští fanoušci zvyknout kvůli ekonomickým problémům klubu v minulých sezónách, se prý v letním přestupním termínu konat nebude. Místopředseda 1. FC Brno Roman Pros naopak tvrdí, že do mužstva přijdou noví hráči, aby se celek z jihomoravské metropole posunul v příštím prvoligovém ročníku z letošního jedenáctého místa do vyšších pater tabulky.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Ilustrační foto.

Článek

"Jednáme v tomto směru s našimi hlavními partnery. Určitě udržíme rozpočet klubu minimálně na loňské úrovni. Naší snahou je ho ještě navýšit," prozradil Pros. První krok ke stabilizaci týmu učinili funkcionáři tím, že se hostování záložníků P. Siegla a Černého mění v přestup. Oba byli totiž dosud kmenovými fotbalisty Olomouce.

I když i tato transakce stojí klub nemalé finance, v hledáčku brněnského vedení jsou také další hráči. "Nemůžeme zatím hovořit o konkrétních jménech ani o tom, kolik nových fotbalistů nakonec přijde. Určitě ale budeme chtít mužstvo zkvalitnit. Neradi bychom už znovu zažívali boj o záchranu," dává Pros brněnským příznivcům naději na lepší budoucnost.

Velký zájem o Kuliče?

Podle kuloárových informací je jednou z vyhlédnutých posil Brna útočník Kulič, jehož devět gólů nepomohlo Českým Budějovicím k záchraně v nejvyšší soutěži. "Chceme přivést zejména bojovníky, kteří se budou rvát i za nepříznivého stavu. Pokud jsme na jaře inkasovali první gól, nikdy jsme utkání neotočili," vysvětlil záměr brněnský kouč Jiří Kotrba. Brno začalo s posilováním kádru už loni v létě a pokračovalo v tom v zimní pauze, kdy do mužstva přibyli útočník Luděk Zelenka, záložník Zúbek a obránce Had. Ten nastoupil za slovenskou reprezentaci ve víkendovém kvalifikačním utkání o postup na MS v Portugalsku.

"Všichni tři patřili na jaře k oporám," tvrdí Kotrba. "Zelenka hlavně díky své střelecké potenci a Zúbek přehledem v klíčových fázích zápasu. O Hadových schopnostech není třeba diskutovat. Jen by mu prospělo, kdyby se do Brna přestěhoval ze Slovenska i s rodinou a nerozptyloval se častým dojížděním domů," zhodnotil trenér přínos zimních akvizic.

Ze současných brněnských hráčů je nejvíc v kursu člen reprezentační devatenáctky Mario Holek. O mladičkého středopolaře, který si na jaře suverénně vydobyl místo v základní sestavě, se prý už zajímají přední české kluby. "Real Madrid se ale ještě neozval. Proto stoprocentně zůstane v Brně," ujistil s úsměvem Pros. "Holek bude teprve příští rok maturovat," přidal Kotrba další argument, proč odchod talentovaného mladíka není na pořadu dne.

Kotrbu zaujal Simr

Kouč Brna zaměřil pozornost i na útočníka Simra, který hostuje v Jihlavě a svými góly pomáhá celku z Vysočiny v boji o nejvyšší soutěž. "Byl jsem se na něj podívat. Líbil se mi. Dám mu zřejmě v létě šanci," plánuje Kotrba.

Jeho svěřenci si už víc než týden užívají dovolené, která potrvá do 20. června. Po týdnu přípravy v domácích podmínkách pak Brňané absolvují týdenní soustředění v Nymburku, kde se střetnou v přátelském utkání s Jabloncem. Počátkem července se zúčastní turnaje v Nové Včelnici a další přípravné duely odehrají v Rakousku proti tureckému Ankarasporu a Levski Sofie. Svým fandům se před zahájením nového ročníku I. ligy představí 29. července v zápase s Olympiakosem Nikósie.

Reklama

Související témata: