Hlavní obsah

Slavia - Vlašim 1:0Testovaný Vukadinovič zařídil Slavii v přípravě výhru nad Vlašimí

Praha

Fotbalisté pražské Slavie porazili v úterním přípravném zápase Vlašim 1:0. O výhře červenobílých nad druholigovým soupeřem rozhodl gólem v šesté minutě srbský útočník Vukadin Vukadinovič, který je v Edenu na zkoušce.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Nový trenér fotbalistů Slavie Miroslav Beránek

Článek

Poprvé v přípravě nastoupil také záložník Milan Černý, jehož Slavia rovněž testuje. "Oni dva předvedli slušné výkony. Vukadinovič to ještě podtrhl gólem a ještě jeden stoprocentní připravil. Milan taky pracoval na velkém prostoru, jeho výkony ještě porostou, až se sžije s týmem," uvedl pro klubovou televizi slávistický trenér Miroslav Beránek.

Černý by se mohl do Slavie vrátit po dvou letech, minulou sezónu působil v Dukle. "V Dukle jsem měl ještě dva měsíce smlouvu, ale dohodli jsme se na jejím rozvázání. Chtěl jsem do Slavie, oni mě pustili. Od konce minulé sezóny se cítím zdravotně v pořádku a chtěl bych si výkony znovu vysloužit slávistický dres," uvedl Černý.

V dalším ze série duelů s českými soupeři zvítězil Slovan Bratislava vedený novým koučem Františkem Strakou nad Slováckem 3:1. Tým z Uherského Hradiště sice vedl po půli 1:0, ale slovenský šampión skóre v posledních osmnácti minutách třemi brankami otočil.

Nováček první ligy Hradec Králové zdolal Brno 2:0 a připravil mu první porážku v letní přípravě. Oba góly padly v prvním poločase. "V první půli jsme nechali soupeři moc prostoru. Po přestávce a vystřídání se naše hra zlepšila, přidali jsme na důrazu, ale nedali jsme příležitosti. V kontextu celého utkání je výhra Hradce zasloužená," uznal kouč Brna Václav Kotal.

Přípravná fotbalová utkání:
Slavia Praha - Graffin Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 6. Vukadinovič.
Sestava Slavie:
I. poločas: Rakovan - Dostál, Dobrotka, Mikula, Tusjak - Salašovič, Hrubý - Vukadinovič, Vošahlík, Hurka - Červenka.
II. poločas: Hrubeš - Nitrianský, Latka, Kodr, Bejbl (65. Jankto) - Zmrhal - Prošek, Boudjemaa, Černý - Juhar - Škoda. Trenér: Beránek.
FC Hradec Králové - Zbrojovka Brno 2:0 (2:0)
Branky: 23. Halilovič, 38. Dvořák.
Hradec: Koubek (46. Ottmar) - Malinský (60. Holeš), Rolko (60. Križko), Plašil, Poděbradský (60. P. Mareš) - Vlkanova (60. Štípek), Janoušek (60. Hable), Halilovič (60. Trubač), Jukl (60. Čermák) - Kosak (60. Kulič), Dvořák (60. P. Černý). Trenér: Prokopec.
Brno:
I. poločas: Doležal - Sedlák, Košťál, Schuster - Přerovský, Kaščák, Zavadil, Keresteš - Sýkora, Kroupa, Pašek.
II. poločas: Hladký - Buchta, Malík, Jugas - Fischer, Šumbera, Lutonský, Hyčka - Brigant, Slančík, Vávra. Trenér: Kotal.
Slovan Bratislava - 1. FC Slovácko 3:1 (0:1)
Branky: 77. a 83. Soumah, 72. Milinkovič - 34. Došek.
Sestava Slovácka:
I. poločas: Melichárek - Kuncl, Rada, Břečka, Šimko - Civič, Valenta, Bartoš, Trávník, Kübl - Došek.
II. poločas: Melichárek - Jeleček, Mezlík, Košút, Kuncl - Galuška, Sadílek, Šumulikoski, Havlík, Fojtášek - Kerbr. Trenér: Habanec.

Reklama