Hlavní obsah

Plzeň jede do Českých Budějovic pro 200. výhru v lize

Plzeň

Zklamání z vyřazení ve 3. předkole Evropské ligy musejí dát fotbalisté Plzně rychle stranou. Pokud se jim to podaří, dočkají se v Českých Budějovicích své 200. výhry v lize. Utkání se hraje v neděli od 17:00, všechny ligové zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Příbrami Fernando Neves (vlevo) a plzeňský záložník Milan Petržela během utkání 1. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Plzeň ve čtvrtek vypadla ve 3. předkole Evropské ligy s Ploještí, v domácí soutěži je ovšem 13 utkání neporažena.

„Vyřazení z Evropské ligy je pro nás nepříjemná situace. Nezbývá než to hodit za hlavu, stávají se horší věci. Budeme se maximálně soustředit na ligu a pokusíme se získat titul v Česku, abychom to aspoň trochu odčinili," říká na klubovém webu útočník Jan Chramosta. „Chceme potěšit fanoušky a také jim poděkovat za to, že stojí pořád za námi," doplňuje záložník Milan Petržela.

„Nebude to lehké, obrali o body Liberec, jsou hodně houževnatí. Přivedli dobré posily, například Vošahlíka a Volešáka. Mají dobrý tým, ale my je chceme porazit," ujišťuje Chramosta.

Nedělní souboj na jihu Čech se odehraje tři dny po nepovedené odvetě s rumunskou Ploještí v Evropské lize. „Stalo se, ale musíme zvednout hlavy a jet dál," burcuje Milan Petržela.

Reklama

Související témata: