Hlavní obsah

Sparta začala přípravu bez Poborského

PRAHA

Mistrovská dovolená skončila. Fotbalisté pražské Sparty začali v pondělí s přípravou na nový ročník nejvyšší fotbalové soutěže, trenéru Hřebíkovi se na Letné přihlásil osmnáctičlenný kádr včetně nových posil. Chyběla jen nejčerstvější akvizice, liberecký Miroslav Slepička a kapitán Karel Poborský, který dostal o týden delší dovolenou.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Trenér Jaroslav Hřebík mohl být při pohledu po kabině spokojen. Během jeho půlročního působení se kádr obměnil více než ze třetiny, Slepička bude sedmým novým hráčem po Hřebíkově příchodu. "V zimě ještě nebylo třeba kádr tak měnit, ale nyní to byla nutnost a je to tak správně," tvrdil dnes spokojený trenér.

Letenskou šatnou se během letní pauzy prohnal vítr. Ještě před Slepičkou přišli Petr Lukáš, Kisel, Petrouš a Zdeněk Pospěch, naopak už deset míst zůstalo volných. Johana, Voříšek a Pacanda odešli do zahraničí, Urbánek se vrátil z hostování do Ruska, do rezervy zamířili Homola, Herzán, Malcharek, Rezek a také mladíci Šimůnek s Volkem.

Hřebík dnes připustil, že je s posilami spokojen, nevyšel mu pouze příchod Karla Pitáka. "Chtěl jsem ho, ale zklamán tím rozhodně nejsem. Potřebujeme mít šest záložníků a ten počet máme nyní naplněn," uvedl Hřebík.

Pro sezónu chce mít v kádru šest obránců, stejný počet záložníků a čtyři útočníky. A ve středové řadě existuje největší přetlak: je v ní sedm hráčů, navíc tam může nastupovat i Matušovič.

Není ale vyloučeno, že v útočné formaci ještě ke změnám dojde. Zvlášť pokud klub opustí Tomáš Jun, o kterého má zájem Fulham, či Michal Meduna, o jehož odchodu do zahraničí se také spekuluje. "Pokud by odešli, pak by samozřejmě nějací útočníci museli přijít," prohlásil kouč.

Poborského absence nevadí

Neúčast Poborského v úvody přípravy mu prý nevadí, sám mu dovolenou prodloužil. "Sice jsem se trochu rozhodoval, jak to zapůsobí na okolí, ale Karel je fotbalista, kterému pár dnů volna navíc neuškodí," vysvětlil kouč své rozhodnutí.

Ostatní hráče čekají v nejbližších třech dnech výběhy do Stromovky. Ve čtvrtek už se mužstvo přesune do rakouského souměstí Schruns-Tschagguns, kde je čeká v pátek a v sobotu účast na mezinárodním turnaji. Ještě v sobotu večer tým přejede na soustředění do Seefeldu, kde se k týmu připojí i Poborský.

Sparťanská letní příprava vyvrcholí 30. července. Český mistr přivítá v generálce na ligu Norimberk, v jehož dresu by se mohl objevit už i Jan Polák, který tam přestoupil v létě z Liberce. A svítit se při zápase v Toyota Areně bude už z nového osvětlení, protože to současné prochází rozsáhlou rekonstrukcí.

Reklama

Související témata: