Hlavní obsah

Dydowicz rozšířil opavskou enklávu v Liberci. Už musíme začít vyhrávat, říká záložník

Liberec

Jeho jméno napovídá, že má polské předky a liberecký fotbalový záložník Daniel Dydowicz to jen potvrzuje. „Mamka s babičkou jsou Polky, tamní původ platí i pro část rodiny z otcovy strany. Pocházím od Opavy, ale jsem Čech a polsky neumím,“ svěřil se dvacetiletý hráč, který se snaží prosadit do základního kádru Slovanu Liberec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní fotbalisté Slovanu Liberec po remíze s Duklou.

Článek

Pod Ještěd přišel před dvěma lety ještě v dorosteneckém věku ze zmíněné Opavy, odkud jsou v Liberci i další hráči - Hadaščok, Coufal a Musiol, který hostuje v Táborsku. „Přitáhl si mě asi liberecký sportovní manažer Honza Nezmar, který je také z Opavy," říká Dydowicz s úsměvem.

Na podzim už sbírá prvoligové starty. „Debutoval jsem proti pražské Dukle na posledních pár minut. Na konci jsem měl šanci. Po odraženém míči jsem vyslal skákavou střelu, kterou dorážel Pepa Šural, ale gól z toho nebyl. Asi smůla," přibližuje nedávnou premiéru.

Mladíků mají v Liberci víc

V Teplicích odehrál už skoro půl hodiny. „Zranili se dva kluci Obročník a Sackey, takže můj příchod na hřiště byl neplánovaný. Střídání proběhlo narychlo. Byl to hektický závěr a jsme rádi za bod, byť jsme mohli vyhrát. Škoda neproměněných šancí už z první půle," probíral se Dydowicz soubojem na půdě severočeského rivala.

V kádru Slovanu má další mladé parťáky. „Stejný ročník jako já jsou i brankář Ondřej Kolář a Isaac Sackey, přičemž Lukáš Pokorný a Kevin Luckassen jsou jen o rok starší," zmiňuje spoluhráče, kteří rovněž zasáhli do zápasu v Teplicích.

Dobrý pocit z vlastního působení v první lize mu kazí až čtrnácté místo Liberce v tabulce. „Čtyři body jsou málo. Počítali jsme s lepší bilancí. Už musíme začít vyhrávat," nabádá před sobotním duelem s Baníkem Ostrava. „Uvidíme, jaká bude marodka. Pokud bych nastoupil už v základní sestavě, snažil bych se nebýt nervózní. Ale poznávám, že liga je tvrdší a rychlejší než juniorka. Ostrava je v tabulce o dost míst i bodů před námi, což je vzhledem k minulé sezóně paradox. Ale věříme, že začneme dohánět ztrátu a posuneme se výš," dodal Dydowicz.

Porazí Liberec v příštím ligovém kole doma Ostravu?
Ano
51,6 %
Ne
48,4 %
Celkem hlasovalo 2735 čtenářů.

Reklama

Související témata: