Hlavní obsah

Musíme na hřišti potvrdit stav mobilizace, žádá Beránek slávisty

Praha

Tíží je série pěti ligových porážek v řadě, a tak kouč Beránek vyhlásil v Edenu mobilizaci. Pokud fotbalisté Slavie v šesti kolech do konce podzimu nezískají aspoň devět bodů, vyfasují pokuty. V sobotním duelu 11. kola však mají těžkého soka. Jablonec čtyři kola po sobě neprohrál a z posledních osmi kol nebodoval jen jednou. Zápas se hraje od 17:00, můžete ho sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kouč Miroslav Beránek během derby se Spartou.

Článek

Slavia má kvůli disciplinárnímu trestu za výtržnosti fanoušků uzavřenou severní tribunu, kde sídlí kotel. Přesto chtějí sešívaní na úkor třetího týmu tabulky bodovat.

„Jablonec hraje výborně. Patří k týmům s aktuálně nejlepší formou a zaslouženě figuruje mezi týmy první trojky. My jsme ve stavu mobilizace a musíme ta slova potvrdit i na hřišti," apeluje trenér Miroslav Beránek na klubovém webu.

„Totální nasazení, agresivita, důrazné souboje, vydat se ze všech sil a hrát na hranici svých možností," má jasno kouč Slavie, jakým způsobem může jeho tým uspět.

K dispozici nejsou Tomáš Mičola, Martin Berkovec a Pavel Vyhnal. „Mezi dlouhodobé marody už ale počítám bohužel i Honzu Mikulu. Otazník visí také nad startem Milana Škody," trápí Beránka.

Piták se postaví proti svým

Speciální utkání čeká Karla Pitáka, který do Slavie přišel v zimě podruhé, a to právě z Jablonce. „Něco jsem tam prožil, bylo to hezké období a moc rád na to vzpomínám. Je to pro nás hodně důležitý zápas. Máme za sebou nepříjemnou sérii porážek. Víme, že potřebujeme opět začít bodovat, protože se zase propadáme tabulkou. Věřím, že jsme na tento důležitý zápas dobře připraveni," doufá slávistický záložník.

Jablonec v posledních kolech naplňuje pohárové ambice. „Chvíli trvalo, než si to sedlo. V posledních zápasech hrají ve stejné sestavě. Mají výborné výsledky, dávají hodně gólů, určitě nás nečeká nic lehkého," uvědomuje si Piták, který už je po zdravotních problémech na zápas připravený.

Reklama

Související témata: