Hlavní obsah

Vyfukoval jsem jako bernardýn, řekl obránce Kuncl po remíze Slovácka v Liberci

Liberec

Fotbalisté Slovácka po ofenzivně laděném průběhu ligového zápasu remizovali v Liberci 2:2, ale názory některých hráčů na nerozhodný výsledek se paradoxně rozcházely. „Jsme nespokojení, protože jsme nevyhráli,“ konstatoval obránce Martin Kuncl. „Je to ale bod z venku, takže jsme spokojení,“ nechal se slyšet Veliče Šumulikoski.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Záložník Slovácka Veliče Šumulikoski (vlevo) brání libereckého Davida Pavelku.

Článek

Kuncl si nechtěl připouštět poněkud improvizované složení obranné řady. „I přes absence stabilních hráčů jsme sahali po vítězství. Měli jsme k němu blízko, a kdybychom za stavu 2:0 vstřelili ještě třetí gól, už bychom to nepustili. Ale bohužel jsme pojistku nepřidali. Jinak to byl zajímavý fotbal. Hrálo se útočně z obou stran," líčil obránce, který litoval menší koncentrace týmu po přestávce.

„Ne že bychom to přímo podcenili, ale říkali jsme si, že nesmíme polevit a bohužel se nám to přihodilo. A soupeř vyrovnal. Chtěli jsme hrát na brejky a dopředu, ale asi nám už chyběl větší klid v koncovce. Bylo to moc hektické a Liberec toho využil," připomínal bek Slovácka.

Hlavně závěr se odvíjel ve stylu nahoru-dolů. „Byl to fotbal pro lidi. Běhalo se z jedné strany na druhou. Je to lepší, než hrát zanďoura a čekat na nakopávané míče. Fanouškům se ofenziva a atraktivní hra líbily. Z tribuny to vypadá pěkně, ale pro hráče je to vzhledem k fyzické náročnosti horší. Zápas stál hodně sil. Už v prvním poločase jsem vyfukoval jako bernardýn," tvrdil Kuncl.

Veliče Šumulikoski vstřelil nádherný vedoucí gól Slovácka. „Krásně jsem se trefil levačkou do šibenice. S tím jsem byl moc spokojený, protože moc branek nedávám. A navíc mi to vyšlo při zápase venku, kde je těžké se prosadit," liboval si zkušený borec. Mrzely ho naopak inkasované góly. „Před tím prvním tam byl neodpískaný faul na našeho brankáře. A před druhým jsem míč nešťastně tečoval tak, že balón spadl do sítě. V tom byl náš problém. Ale to se stává a remíza snad zase tolik nevadí. Je to bod z venku, který se přece počítá," přemítal Šumulikoski.

Reklama

Související témata: