Hlavní obsah

Brněnské volejbalistky obhájily titul

PRAHA

Volejbalistky Brna po roce opět získaly domácí extraligový titul. Ve čtvrtém finálovém utkání vyhrály v hale svých rivalek z pražského Olympu vyhrály podobně jako ve středu 3:1. Stejným poměrem a obdobně jako loni vyhrály celou sérii.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Brněnská Olga Hanusová v akci proti volejbalistkám pražského Olympu.

Článek

"Už po dlouhodobé části jsme na to mysleli a povedlo se to," liboval si kouč Miroslav Čada po dovršení úspěšné obhajoby a svém druhém titulu v řadě.

Ovšem ještě ve třetím setu mu bylo všelijak. Jeho svěřenkyně sice vyrovnali vedení soupeřek z prví sady, ale pak si samy začaly kojmplikovat situaci. Vedly 16:11, ale náskok poztrácely a prohrávaly dokonce 22:24. Olymp se zkušenou Kolouškovou však setboly nevyužil.

"Se štěstím jsme to uhráli," oddechl si Čada a vyzvedl výkon Dvořákové, v sezóně většinou jen střídající blokařky. "Dnes ale zářila nade všemi," hodnotil spokojeně. Ve čtvrtém setu už se Pražanky zmohly na výraznější odpor jen v počátku. Po 94 minutách bylo dobojováno.

"Ten třetí set jsme měli vyhrát. Ať už to bylo volejbalovými selháními nebo nervozitou, tak jsme to prostě nezvládli a pak už jsme šli dolů," přiznal zklamaně domácí trenér Stanislav Mitáč, jehož svěřenkyně s Brňankami v sezóně odehrály devět utkání a jen dvakrát vyhráli. "Byli jsme prostě horší, ale i druhé místo si cením vysoko," přemítal Mitáč.

Finále
Olymp Praha-KP Brno 1:3 (24, -21, -24, -19) - konečný stav série: 1:3.
O 3. místo:
Lapos Frenštát p. R.-UP Olomouc 0:3 (-11, -19, -18) - konečný stav série: 0:2.
Konečné pořadí extraligy:
1. KP Brno, 2. Olymp Praha, 3. UP Olomouc, 4. Frenštát p. R., 5. TU Liberec, 6. Slavia Praha, 7. Frýdek-Místek, 8. Tatran Střešovice (hraje v baráži o udržení s Ostravou).

Reklama

Související témata: