Hlavní obsah

Někomu jsem volal, reaguje Vrba s úsměvem na Váchův výpad proti Pilařovi

Praha

Kvalifikaci o EURO 2016 zahájila fotbalová reprezentace na podzim bez ztráty bodu, to je pro trenéra Pavla Vrbu podstatné. S úsměvem tak přešel i slovní rozmíšku, která ke konci ligové soutěže vznikla mezi sparťanem Lukášem Váchou a viktoriánem Václavem Pilařem, dvěma spoluhráči z národního týmu. „Třeba taky na internet něco frknu, i když já spíš vyznávám ještě psací stroj,“ směje se Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Pavel Vrba sleduje trénink české fotbalové reprezentace.

Článek

Jako by trenéři neměli svých starostí dost. Ještě aby hlídali projevy hráčů na sociálních sítích.

„Letecké dny Václava Pilaře stále pokračují," okomentoval sparťan Lukáš Vácha ironicky na Twitteru penaltu nařízenou za zákrok na svého reprezentačního kolegu v utkání Plzně s Bohemians 1905.

„To opravdu napsal? Odpovím takhle: Ať se Lukáš Vácha stará sám o sebe. Je to pro mě vtipné od hráče, jako je on," kontroval Václav Pilař.

V nároďáku musí jít klubové zájmy stranou

A co na to kouč národního týmu? Bude hráčům nakazovat, aby tweetovali s rozumem? „V poslední době to dělá jen jeden hráč... A pokud vím, je plnoletý," zůstává Pavel Vrba v klidu.

Jak ale na onen tweet reagoval? „Tweet, to je nějaké jméno, nebo co...?" dělá si Vrba legraci.

„Ba ne. Volal jsem někomu," dodává už vážně a naznačuje, že úplně bez povšimnutí Váchou způsobenou patálii neponechal.

Jinak ale kouč doufá, že tato epizoda klima v nároďáku nepoznamená. „Za rok se nám podařilo něco, v co jsme ani nevěřili. Překvapilo mě, že když hráči na klubové úrovni do sebe píchnou, tak v reprezentaci drží spolu a odvádí maximum, což mě těší. Ze všech jsem ten pocit měl," libuje si trenér.

Morálku si i na jaře rozhodně ohlídá. „Kluby hrají o hodně. Plzeň, Sparta a Jablonec ostatním trochu odskakují. Tlak na ně bude velký, chtějí přece do Ligy mistrů. Ale v nároďáku musí jít klubové zájmy stranou," říká Vrba jednoznačně.

Reklama

Související témata: