Hlavní obsah

Sparťanský záložník Čech přestoupil do Porta

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha přišla o dalšího hráče základního kádru. Klub ve středu na svých internetových stránkách oznámil, že se dohodl na přestupu slovenského reprezentanta Marka Čecha do FC Porto. Portugalci stihnou dvaadvacetiletého hráče zaregistrovat ještě na soupisku Ligy mistrů, jejíž uzávěrka je stanovena na čtvrteční půlnoc. Kluby se dohodly, že nebudou zveřejňovat přestupovou sumu.

Článek

Chystanému odchodu dvaadvacetiletého hráče přitom nic nenasvědčovalo. Po příchodu trenéra Jaroslava Hřebíka sice Čech nepatřil mezi tradiční pilíře základní sestavy, ale stále patřil do užšího okruhu hráčů, kteří byli na chystané soupisce pro nadcházející Ligu mistrů. V Portu se domluvil podle svého hráčského agenta Juraje Vengloše na čtyřleté smlouvě.

O odchodu mladého fotbalisty rozhodlo, že toho na Letné příliš nenahrál. "Hledali jsme proto různá řešení, ve hře bylo i několik dalších nabídek. Nakonec se ale všechno rodilo ve velkém spěchu a já jsem rád, že Sparta vyšla operativnímu jednání vstříc," uvedl Vengloš.

V letošním ročníku Čech do hry ještě nezasáhl a po ročním angažmá Letnou opouští se sedmnácti starty v české nejvyšší soutěži. Devítinásobný slovenský reprezentant se tak může v prestižní soutěži představit i ve své vlasti, protože jedním ze soupeřů Porta ve skupině je Artmedia Bratislava.

Reklama

Související témata: