Hlavní obsah

České Budějovice myslí před jarem hlavně na záchranu

České Budějovice

S cílem zachránit se v soutěži vstupují fotbalisté Českých Budějovic do jarní části první ligy. Každé umístění od 14. místa výš bere trenér Luboš Urban jako úspěch. Kádr v zimě opustilo pět záložníků, z nichž především Jakub Hora a Ondřej Herzán patřili mezi stabilní hráče základní sestavy. Klub naopak získal na hostování středopolaře Martina Chriena, Adama Varadiho, Jakuba Peška a obránce Tomáše Janotku. Jihočeši zahájí jarní část soutěže na hřišti vedoucí Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic Luboš Urban.

Článek

"V tom zápase nemáme co ztratit, tam můžeme jenom překvapit. Ale pak nás čeká doma Brno a to je hodně zajímavý zápas," uvedl Urban na dnešní tiskové konferenci. Dodal, že by ještě do začátku odvet rád kádr doplnil o jednoho hráče. Klub shání středního záložníka. "Chtěli bychom, aby to byl rozdílový hráč," řekl sportovní manažer Martin Vozábal.

České Budějovice při posilování mužstva pokračují v trendu z posledních let. To znamená, že se soustředí především na hráče, které mohou získat na hostování. "Chápeme, že leckdo může říct, že to není moc koncepční. Ale po ekonomické stránce nám nic jiného nezbývá. Takže někdy čekáme, až týmy začnou zužovat kádry a z vyřazených hráčů vybíráme," uvedl Urban.

Jihočechy na podzim vedl jako kapitán Ondřej Herzán. Ten se však v zimě dohodl s klubem na ukončení angažmá, protože se chtěl přesunout za rodinou do východních Čech. Ve funkci kapitána jej nahradí zkušený Jiří Kladrubský. Bývalý hráč pražské Sparty či Slovanu Bratislava se do Českých Budějovic vrátil loni v létě, když předtím prodělal operaci kolena. Zimní přípravu si s ohledem na svůj zdravotní stav pochvaloval. "Kondiční soustředění jsem zvládl celé, potom jsem sice po domluvě pár tréninků vynechal, ale jinak musím říct, že koleno drží," uvedl Kladrubský.

Jihočeši v přípravě absolvovali osm duelů, čtyřikrát vyhráli a čtyřikrát prohráli. Generálku na ligu absolvují v sobotu v Teplicích.

Reklama

Související témata: