Hlavní obsah

Řezníček a Kadlec last minute, Sparta se dozbrojila dvěma útočníky

Praha

Dlouho, dlouho nic, potom dvě posily najednou. Fotbalová Sparta předvedla těsně před startem ligového jara „kečupový“ efekt a najednou má útočníků víc než dost. Kanonýru Davidu Lafatovi bude krýt záda nejen Jakub Řezníček, ale nakonec také Václav Kadlec. „Dáváme tím jasně najevo, že jsme zvýšili konkurenci v týmu. Zároveň by nám oba hráči měli pomoci obhájit loňské pozice,“ libuje si Vítězslav Lavička, trenér českého mistra.

Trenér Lavička o posilách AC SpartaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Získat alternativu za Lafatu. To byla priorita zimního přestupního termínu, kterou se Spartě dlouho nedařilo naplnit. Nakonec až dva dny před začátkem ligového jara cíle dosáhla. Hned dvojnásobně.

„Všechny formality ještě nejsou dořešeny, ale z Mladé Boleslavi na jarní hostování s opcí přichází Jakub Řezníček. A během jara u nás bude hostovat také Václav Kadlec s Frankfurtu. Po sezóně si pak všechny tři strany vyhodnotí, jak to bude s jeho kariérou dál," oznámil tiskový mluvčí Ondřej Kasík sladké novinky příznačně v cukrárně Obecního domu, kde Sparta prezentovala své plány pro jaro.

Řezníček už v takovou šanci nedoufal

Vyjednat Kadlecův návrat bylo dost složité, Sparta už na něj nechtěla v posledních hodinách víc čekat.

„Řezníčkův příchod byl reakcí na to, že by Václav nemusel přijít. Čas plynul a nechtěli jsme čekat na náhodu. Jakub ovšem figuroval na seznamu vytipovaných hráčů na horních pozicích - a teď jsme rádi, že tu jsou oba," popisuje trenér Vítězslav Lavička.

Řezníček má za sebou bouřlivou minulost, na podzim se zázračně vzpamatoval v Příbrami.

„Co se změnilo? Potkal jsem svoji ženu, narodila se nám dcera. A taky sám jsem si řekl, že musím v životě něco změnit, že už toho bylo moc... Sparta je pro mě obrovská šance, ve kterou už jsem ani nedoufal. Budu na sobě pracovat a snažit se," komentuje Jakub Řezníček svůj příchod na Letnou.

Kadlec se nechtěl ve Frankfurtu vzdát

Kadlec by měl patřit k oporám českého výběru do 21 let na letním mistrovství Evropy na českých stadiónech. Ve Frankfurtu sice nehrál, zpátky do Sparty se ale zrovna nehrnul.

„Byli jsme s Václavem v kontaktu, sešli jsme se i v Praze. Především si chtěl vybojovat místo v bundesligovém Frankfurtu, kde měl třeba jedny z nejlepších fyzických testů. Kdyby se to ale nepovedlo, chtěl působit někde, kde by mohl více hrát. Může nastupovat v útoku, pod hrotem i na obou křídlech. A já doufám, že Vašek naváže na produktivitu, s níž od nás odcházel," říká Lavička.

Kromě Lafaty má Sparta do útoku rekonvalescenta Nešpora, mladého Schicka a v zimě přišli Američan Picault a mladý Slovák Schranz. Někdo z nich teď bude muset odejít.

„Nebudeme chtít držet hráče, kteří by na jaře neměli patřičné herní vytížení," souhlasí Lavička.

Reklama

Související témata: