Hlavní obsah

To jsme dorostenci? blesklo Barošovi v závěru zápasu se Spartou hlavou

Ostrava

Důležitý zápas proti Spartě Baník na Bazalech zvládl. Díky přesné hlavičce Milana Baroše z 65. minuty obral obhájce titulu o další dva body (na podzim vyhrála Ostrava na Letné 1:0). „Odehráli jsme vynikající zápas, na hřišti jsme málem padli. Remíza proti Spartě, byť na domácím stadiónu, je pro nás nesmírně cenná. Dodá nám sebevědomí do dalších zápasů,“ komentoval remízu Baroš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku Ostrava se raduje z gólu, který vstřelil Spartě.

Článek

Na hrotu útoku byl vidět nejvíce v úvodu zápasu, kdy mohl při troše štěstí vstřelit za první půlhodinu tři góly. „Ty šance jsem si vyčítal, protože zápas se mohl odvíjet jinak. Otáčet skóre by pro Spartu bylo mnohem složitější. Takto jsme museli dotahovat my," pověděl ostravský kapitán.

Nejvíce ho pak mrzela situace z 28 minuty, kdy jej v šestnáctce přesným pasem vybídl k zakončení Vojtěch Štěpán. „Gólman už byl hodně blízko, a tak jsem si to pustil na levou nohu a tlačil jsem to pod něj, ale bohužel jsem mu trefil nohu," popisoval největší šanci domácího Baníku v prvním poločase třiatřicetiletý střelec.

Lafatova smůla, Barošovo štěstí

Neúspěch z úvodu utkání odčinil Baroš pětadvacet minut před koncem. Ve vápně si počíhal na centr Davora Kukece a hlavou vyrovnal na konečných 1:1. „Jsem rád, že jsem mohl ty šance odčinit. Ale musím uznat, že jsme v závěru měli velké štěstí, když Lafata neproměnil penaltu," připustil fotbalista. „Hlavou mi blesklo, že jsme snad dorostenci, když takto ztratíme zápas. Byl jsem totiž přesvědčený, že bychom je už jinak do velké šance nepustili. Penalta byla důsledkem toho, že jsme se nechali zatlačit a čekali, co se stane," popsal Baroš.

Příští týden v Brně bude podle něj důležité zopakovat výkon proti Spartě a hrát aktivně až do úplného konce. „Odehráli vynikající zápas a rozdíl oproti Teplicím byl markantní. Dostávali jsme se do šancí i zakončení. Ale ještě musíme vyspět a nebýt zbytečně zalezlí v posledních patnácti dvaceti minutách. Je potřeba hrát aktivněji a pokusit se ten zápas zlomit v náš prospěch, a ne jen bránit výsledek," nabádal Baroš.

Reklama

Související témata: