Hlavní obsah

Kadlec je v klidu. Spartu jedno zaváhání nepoloží

Praha

Dva zápasy a v nich tři góly, taková je bilance poslední, za to nejvýraznější posily, která na Letnou v zimě přišla. Zatímco v utkání proti Příbrami otočil skóre, v Ostravě dostal Spartu do vedení, které ale neudržela a ztratila dva body. Zaváhání chce napravit už v neděli proti Dukle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty se raduje z gólu, který vstřelil Baníku Ostrava.

Článek

„Měli jsme to ve svých rukou, vedli jsme. Měl jsem ještě jednu velkou šanci, kterou jsem neproměnil. Kdybych dal na 2:0, třeba by bylo po nich, ale třeba také ne... Byl to souhrn dvou chyb. Jednu jsme udělali vzadu, když jsme gól dostali, a druhou vpředu, že jsme ho nedali,“ ohlédl se ještě za zápasem na Bazalech Václav Kadlec.

Na penalty jako druhý

Vůbec nepochyboval, že by David Lafata nedal penaltu. „Věřil jsem mu. Ale i to se stane,“ krčil rameny. „Jako první je u nás určen na penalty Bořek Dočkal, ten už nebyl na hřišti. Tak šel David Lafata, určený jako druhý. Já jsem byl až třetí. Nechtěl jsem se do toho klukům montovat. Jestli se v tom něco změní, je vnitřní věc,“ konstatoval Kadlec. Vzhledem k tomu, že Lafata už na penalty nereflektuje, posune se Kadlec na druhou exekutorskou pozici.

Kadlec s odstupem času ztrátu z Ostravy nevidí jako tragickou. „Samozřejmě mrzí, ale do konce soutěže zbývá ještě hodně zápasů. Jedno zaváhání nás nepoloží. Jsme v klidu. Pořád máme situaci ve svých rukou, ale další ztráty si nesmíme dovolit. První krok musíme udělat už v neděli s Duklou. Situace na špičce je hodně vyrovnaná, což je pro fotbal a fanoušky dobře,“ zdůraznil Václav Kadlec.

Reklama