Hlavní obsah

Šilhavý završeným hattrickem a Škoda obhajobou primátu korigovali anketu

Praha

Hned dvakrát se měnily statistiky v anketě o nejlepšího hráče a trenéra měsíce, kterou pořádá Ligová fotbalová asociace a v níž hlasují fanoušci. Slávistický kanonýr Milan Škoda se díky hattricku nastřílenému v úvodním jarním kole v Liberci a dvěma gólům do teplické sítě stal hráčem měsíce podruhé, což se před ním ještě nikomu nepovedlo, jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý dokonce završila hattrick, neboť se po říjnovém a listopadovém primátu stal i v únoru Trenérem měsíce. Ani to se zatím nikomu nepovedlo.

Foto: LFA

Jaroslav Šilhavý završil v anketě o Trenéra měsíce vítězný hattrick.

Článek
Fotogalerie

Pro jabloneckého kouče bylo vítězství v anketě příjemným překvapením. „Cenu sice přebírám já, ale jde o výsledek společné práce. Hráčů, realizačního týmu, funkcionářů, celého klubu, který pracuje na sto procent na naplnění našich společných cílů," svěřoval se Šilhavý, jenž dostal od fanoušků 2502 hlasů a vyhrál před trenérem Dukla Lubošem Škodou (2408) a novým teplickým koučem Petrem Radou (2147).

„S bodovým ziskem na startu jarní části sezóny jsem maximálně spokojený. Věřím, že naše výkony budou mít stoupající tendenci," radoval se třiapadesátiletý Jaroslav Šilhavý, jehož svěřenci získali v prvních dvou jarních duelech plný počet šesti bodů a drží se tak v těsném závěsu za vedoucí Plzní a druhou Spartou.

Slávistický útočník Milan Škoda se stal prvním fotbalistou, který se stal Hráčem měsíce podruhé v kariéře. Navázal totiž na svůj primát ze srpna minulého roku a ovládl hlasování za únor. Fanoušci mu poslali 2823 hlasů, díky nimž zvítězil před sparťanem Václavem Kadlecem (2257) a Danielem Kolářem z Plzně (2192).

Devětadvacetiletý Škoda během dvou únorových kol zaznamenal čtyři branky a měl výrazný podíl i na páté, kterou nakonec fotbaloví statistici připsali teplickému gólmanovi Tomáši Grigarovi jako vlastní. Tahoun ofenzivy červenobílých tak svému celku dopomohl ke čtyřem bodům. Dohromady má na kontě už 12 přesných zásahů a prožívá životní sezonu. I proto se začíná mluvit o jeho možném povolání do národního mužstva, které koncem března nastoupí ke kvalifikačnímu utkání s Lotyšskem a poté k prestižnímu federálnímu derby na Slovensku.

„Reprezentace je samozřejmě pro mě velkým lákadlem a další motivací se zlepšovat. Když budu hrát dobře a dávat góly, třeba si mě trenér Vrba opravdu všimne," poznamenal vítěz únorové ankety.

„Ani jsem nevěděl, že přede mnou ještě nikdo tuhle anketu nevyhrál víckrát než jednou. O to víc si toho vážím. Děkuju všem, kdo mi poslali svůj hlas a samozřejmě spoluhráčům ze Slavie," řekl Milan Škoda po převzetí křišťálové trofeje za prvenství v anketě.

Reklama

Související témata: