Hlavní obsah

Brno se letošní premiérové výhry nedočkalo

BLŠANY

Brněnští fotbalisté zůstávají posledním týmem první ligy, který v rozehrané sezóně nepoznal, jak chutná vítězství. V Blšanech sice svěřenci Jiřího Kotrby dokázali otočit nepříznivý vývoj zápasu, ale v první minutě nastaveného času jim vzal výhru útočník Střihavka.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Fotbalisté Brna se vytoužené výhry nedočkali ani v Blšanech.

Článek

Brněnští fotbalisté potřetí v sezóně přišli v nastaveném čase o body. V Blšanech byli celý zápas lepší, ale v 91. minutě je poslala do kolen gólová hlavička Střihavky. "To jsou rány do vazu, které si dáváme sami. Závěr prostě nedokážeme kontrolovat. Vítězství jsme měli udržet za každou cenu," litoval trenér Jiří Kotrba.

Brno mělo výborný úvod, ale gól z něj nevytěžilo. Nejdřív nepotrestal minelu Broschinského Švancara, zanedlouho pálil Siegl zdálky do tyče. A ve 12. min. nedokázal krásnou akci Zelenky zužitkovat Švancara, když trefil jen nohy Daňka. Domácí byli v ofenzívě neškodní, i proto trenér Michal Bílek hned ve 32. min. vystřídal Hottka se Šelichou a na hřiště poslal novou útočnou dvojici Střihavka, Polodna.

Prakticky z ničeho šly Blšany do vedení. V závěru poločasu prošel mezi obránci Devátý a polovysokým lobem se štěstím přehodil Václavíka.

Brno však nepříznivý vývoj hned po přestávce otočilo. Trenér Kotrba stáhl hru na tři beky, na trávník šel Mezlík a tento tah se osvědčil. Právě Mezlík založil ve 47. min. gólovou akci - přihrál Černému, ten našel před brankou Švancaru, který už měl snadnou pozici - 1:1.

Netrvalo dlouho a skóre se znovu měnilo. Do role nahrávače se pasoval Švancara, postrčil míč rozběhnutému Mezíkovi, který nájezd chladnokrevně zakončil. Když už se zdálo, že Brno bude slavit první výhru v sezóně, Blšany znovu vytěžily z minima maximum - na centr Dorta naskočil dlouhán Střihavka a Václavík proti jeho hlavičce neměl šanci. Domácí tak dali ze dvou střel na branku dva góly. "Výsledek je to výborný, ale celkový výkon byl hodně špatný. To, že jsme dali dva góly, je malý zázrak," uznal kouč Michal Bílek.

Chmel Blšany - 1. FC Brno 2:2 (1:0)
Branky: 44. Devátý, 90+1. Střihavka - 47. Švancara, 55. P. Mezlík. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Ondo. ŽK: Vorel, Dort, Šourek - Švancara. Diváci: 1925.
Sestavy:
Blšany: Daněk - Broschinský, Šourek, Vorel, Dirnbach (46. Horáček) - Devátý, J. Bílek, Dort, Šelicha (32. Polodna) - Kolář, Hottek (32. Střihavka). Trenér: M. Bílek.
Brno: Václavík - Baláž (16. Horejš, 46. P. Mezlík), Schuster, Trousil, Had - Siegl, Holek, Černý, Besta - Švancara (89. Simr), Zelenka. Trenér: Kotrba.

Reklama

Související témata: