Hlavní obsah

Není možné, aby Plzeň odehrála jaro bez ztráty, věří sparťan Dočkal

Praha

Malmö či Bern. A taky Dukla, Teplice, Ostrava nebo Jablonec. Tam všude fotbalisté Sparty v sezóně ztratili body. Proto nesplnili své cíle v pohárové Evropě a obhajoba mistrovského titulu se jim čím dál tím víc komplikuje. Se zápasy na hřištích soupeřů mají velký problém. „Neřekl bych, že venku hrajeme špatně. Ale ve chvílích, kdy máme jít třeba do přečíslení, jsme doma prostě jistější,“ řekl po sobotní bezbrankové plichtě v Jablonci záložník Bořek Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořka Dočkala ze Sparty (vlevo) fauluje jablonecký Jose Romera.

Článek
Fotogalerie

Vedete tabulku o jeden bod. Jenže pokud Plzeň vyhraje na Dukle a porazí v dohrávce Slavii, můžete na Viktorii již ve středu pět bodů ztrácet...

Vedení v tabulce je bohužel slabá útěcha. Kdyby Plzeň získala pětibodový náskok, už bychom neměli obhajobu titulu ve svých rukou. Pořád však ještě do konce ligy zbývá hodně zápasů. Věřím, že i na Plzeň přijde utkání, v němž ztratí. Z mého pohledu je nemožné, aby jaro odehráli bez ztráty bodu. Musíme věřit, že přijde šance se na ně dotáhnout.

Jenže Sparta na jaře ještě nevyhrála venku. V Ostravě i Jablonci jste jen remizovali.

Komplikace to byla již v Ostravě, natož teď. Narazili jsme však na dva dobré soupeře a ani v jednom z těchto zápasů jsme si asi vyhrát nezasloužili. Není však ještě čas na paniku.

Jak utkání v Jablonci poznamenal těžký terén a houstnoucí mlha?

Nějakým způsobem asi ano, nebylo to ideální. Určitě se však nemůžeme vymlouvat, že by podmínky byly neregulérní. Když jsem závěr zápasu sledoval z lavičky, také jsem neměl úplně přehled, ale na hřišti byla viditelnost dobrá.

Šlágr kola ovšem svou úrovní zklamal.

Oba soupeři jsou zvyklí více kombinovat a hrát po zemi, na těžkém terénu však balon hodně létal vzduchem. Věděli jsme o silných zbraních Jablonce. My i oni jsme čekali na jednu, dvě šance, které také přišly. Nikdo je však nedokázal využít.

Jak se na výkonu Sparty podepsalo, že musela nastoupit bez tří stabilních obránců Kadeřábka, Brabce a Costy?

Všichni kluci, kteří je zastoupili, si to své odehráli velice dobře. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Když jsme si pak dali míč na zem, už to šlo.

Minimálně vydatná podpora ofenzivy od krajních obránců vám však chyběla, ne?

Asi byla trochu jiná, než když hraje Pavel Kadeřábek. Útočí často a kvalitně. Když ztratíte nejlepšího beka v Čechách, znát to je. Ale noví kluci to zvládli dobře.

Reklama