Hlavní obsah

Slavia vyhlašuje před bitvou o krále Vršovic další mobilizaci

Praha

Není to pro ně jednoduchá sezóna. Start do podzimu i jara fotbalistům Slavie vyšel, o radost a klid však v obou případech rychle přišli. Sešívaní jsou stále nebezpečně blízko sestupovým příčkám a v sobotu od 20:15 přivítají v Duelu rivalů Bohemians Praha 1905. „Vyhlašujeme mobilizaci. Uvědomujeme si, jak těžké a hlavně důležité utkání nás čeká. Těšíme se na podporu fanoušků, kterých na vršovické derby dorazí tradičně hodně. Společnými silami zápas zvládneme,“ věří trenér Miroslav Beránek.

Před vršovickým derby

 
Článek
Fotogalerie

Top 5 gólů vršovického derby

Slávista Milan Škoda před derby s Bohemians 1905

Duel rivalů řečí čísel

Hráči vzpomínají na vršovické derby

Duel rivalů se blíží, Slavia přivítá Bohemians 1905

Mobilizaci Beránek vyhlásil již pro závěr podzimu. Teď k ní přikročil podruhé, vždyť jeho tým vyhrál jediné z posledních osmi kol!

Klokani mají v tabulce ještě o dva body méně. „Oba celky by chtěly být v tabulce výš. Nás tak čeká klíčové utkání. Ani jeden tým nemá moc bodů, Bohemka ale nehraje špatně. Mají hodně šancí, jen nedávají góly," říká na klubovém webu záložník Karel Piták. „Běžný zápas to není, Slavia a Bohemka jsou blízko vedle sebe, je to skutečně vršovické derby. Loni jsme tam získali důležité tři body a letošní derby bude mít podobný náboj," dodává ještě.

Pikantní je, že slávista Milan Škoda je ve vzájemných soubojích historicky nejlepším střelcem Bohemky, odkud do Edenu přišel. „Fanoušci si po derby mohou říkat, kdo je králem Vršovic. Zápas je pro nás moc důležitý, ještě jsme doma na jaře nevyhráli," poukazuje vedoucí muž ligové tabulky střelců.

Brankář Martin Berkovec zase prožil na hostování v Ďolíčku celou minulou sezónu. „Klokani mají nějaké dobré hráče. Podle mého bude platit důraz, bude to hodně bojovné utkání a myslím, že bude bolet. Musíme být ve všem lepší než oni, to bude rozhodovat," burcuje gólman Slavie.

Duelu rivalů startuje v sobotu od 20:15. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama