Hlavní obsah

Hřebík neodstoupil, ale vyjádří se prý dnes

TEPLICE

Skončí fotbalový trenér Jaroslav Hřebík po nedělní prohře v Teplicích na lavičce Sparty? Letenský kouč dorazil na tiskovou konferenci po utkání bledý a vyčerpaný. Celý zápas slyšel z úst klubových fandů tradiční "Hřebík ven", které ještě zesílilo po závěrečném hvizdu rozhodčího Jiříka. O tom, zda to byl jeho poslední zápas na sparťanské lavičce ale nechtěl spekulovat.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Trenér Sparty Jaroslav Hřebík po zápase Sparta - Brno

Článek

Napětí ve sparťanské kabině by se dalo po zápase krájet a ve stejném duchu se odehrávala i tisková konference po utkání. Hřebík musel na úvod čelit především dotazům, zda neprokoučoval utkání dnešní zápas zařazením brankáře Girgara a obránce Loučky. Jejich nasazení obhajoval, ale nepřímo přiznal, že obvyklé opory Jaromír Blažek a Lukáš Zelenka skončily mezi náhradníky z výchovných důvodů.

Na dotazy odpovídal také domácí kouč Vlastislav Mareček, ale Hřebík nevydržel jeho hodnocení poslouchat do konce. Vyprovokoval ho dotaz na teplického trenéra, aby porovnal výkony Sparty dnes a v Thunu. "Já už tady být nemusím, ještě bych slyšel něco, co nemám," prohlásil a naštvaně se chystal k odchodu.

Nejdřív vše probere s Křetínským

Nakonec se ale nechal přesvědčit, aby řekl pár vět k současné situaci ve Spartě. Na přímý dotaz, zda na ní cítí osobní vinu, uvedl, že to už několikrát probíral sám i s vedením klubu. "Mluvíme o tom po každém utkání, pokaždé naši situaci analyzujeme. A budeme analyzovat i čtvrtou ligovou prohru," uvedl mnohoznačně Hřebík, kterého znovu nazlobilo, že se proti němu postavili fanoušci.

Ti dnes vedle obvyklého skandování vyvěsili také transparent, podle něhož by i příchod animované postavičky Mickey Mouse Spartě prospěl více než současný kouč. "Proti nám fandí čtrnáct tisíc domácích a také naši fanoušci, kteří jsou dokonce už i proti vlastním hráčům," prohlásil Hřebík.

O odstoupení ale nechtěl okamžitě po zápase mluvit, stejně tak nehodlal přiblížit, zda v případě vyhazovu ve Spartě nastoupí do jiné funkce. "To skutečně neřeším, více se k tomu vyjádříme v pondělí. Nejdříve musím mluvit s panem Křetínským," uzavřel svou tradiční formulkou tiskovou konferenci, než opustil rozradostněná Stínadla.

Reklama

Související témata: