Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Ostrava 0:2Baník vykradl Ďolíček, ale přišel o Baroše

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Narh 0 : 1
73. Frydrych 0 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Baník si může vydechnout. V pátek pozdě večer ve vršovickém Ďolíčku sebral mátožným klokanům tři body a přiblížil se záchraně. Hned v úvodu však přišel o svého kapitána Baroše, který si poranil stehenní sval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jakub Rada z Bohemians 1905 (vlevo) a ostravský Milan Jirásek bojují o míč.

Článek

Už v 5. minutě dostal Baroš koňara do pravého stehna od Gajiče, hřiště opustil na nosítkách a už se na trávník nevrátil. Klokani byli aktivnější, ale klíč k pozorné ostravské obraně najít nedokázali. Když Mosquera poslal slibně vyhlížející centr do šestnáctky, Mikušovi chyběly centimetry. Ještě hůř na tom byli hosté, kteří se do šestnáctky domácích s míčem ani nepodívali. Domácí při svém tlaku na konci první čtvrthodiny nevyužili ani série tří rohových kopů.

Bezradní domácí i hosté

Ostravská obrana byla stále pod větším tlakem, ale dokázala odolávat. Střelecké pokusy domácích končily na obráncích, vysoké míče pokryl Pavlenka, a když už se ke slibné hlavičce dostal Mosquera, mířil mimo tyče. Po necelé půlhodině mohlo udeřit na druhé straně. Narh se po ojedinělém brejku a centru Lučiče dostal k hlavičce, ale mířil do tyče a sudí mu navíc odpískal ofsajd. O pár minut později po standardní situaci našel ležící Narh centrem Frydrycha, který ale zblízka hlavou minul branku.

Bojovný fotbal, který však nepobral mnoho krásy, pokračoval i ve zbytku první půle. Domácí už se do šestnáctky soupeře prakticky nedostali a hosté několik pokusů o rychlé protiútoky nedotáhli k zakončení. V první půli tak ani jeden tým pořádně neohrozil branku soupeře. Domácí nedokázali překonat zahuštěnou ostravskou obranu, hosté byli bez Baroše v útoku neškodní.

Narh a Frydrych zaskočili klokany

Krátce po změně stran se objevil před Zlámalem Narh, ale ostravský útočník se lekl šance natolik, že míč poslal daleko vedle. Baník byl v úvodu druhé půle aktivnější, ale zůstal v zakončení bezzubý. Klokanům trvalo skoro čtvrt hodiny, než založili kloudnější akci, ale na jejím konci Kalina trefil zblízka náruč Pavlenky. Po hodině hry musel Baník podruhé nuceně střídat, když se zranil Sukup. O dvě minuty později zasáhl Mikuš kopačkou nešťastné do obličeje Kouřila, který se na hřiště vrátil po několikaminutovém ošetření.

Baník hrál chvíli o deseti, čehož chtěl využít Cicman, ale Pavlenka si poradil i s jeho hlavičkou. Ostravský tým jako by ztráty stmelily. Dostal se z tlaku, Kukec unikl po levé straně a jeho střílenou přihrávku doklepl Narh do sítě, ač byl tísněn hned dvěma hráči. Zkoprnělí klokani dostali brzy druhý úder, když centr Lučiče do šestnáctky špatně trefil Sivrič, ale Frydrych míč poslal hlavou přes špatně vyběhnuvšího Zlámala přes celou branku do sítě. Vzápětí jako třetí zraněný hráč hostí musel odstoupit Lučič.

Domácí byli jako opaření. Přesto po standardní situaci a drobném nedorozumění ostravských stoperů se dostal do šance Mosquera, ale míč trefil špatně a Pavlenka ho ukryl v náručí. Domácí se dožadovali dokonce penalty, zatímco sudí opět viděli ofsajd. Závěrečné minuty ani nelze nazvat tlakem domácích, spíš chaosem, s nímž si obrana Baníku dokázala poradit, a tři cenné body už hosté nepustili.

23. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Branky: 65. Narh, 73. Frydrych. Rozhodčí: Kocourek - Štěrba, Peřina. ŽK: Sukup, Kukec, Jirásek, Foltýn, Kouřil (všichni Ostrava). Diváci: 5000 (vyprodáno).
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Gajič, Kalina - Moravec (46. Cicman, 77. Šmíd), Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bartek - Mikuš. Trenér: Pivarník.
Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič (75. Kaša) - Foltýn, Jirásek - Sukup (60. Holzer), Kukec, Sivrič - Baroš (7. Narh). Trenér: Frňka.

Reklama

Související témata: