Hlavní obsah

Statistika: Střelci i diváci se v dubnu zlepšili

Praha

Teprve posledních pět kol fotbalové Synot ligy rozhodne o mistrovském titulu, v dubnu už je ovšem dohráno. V porovnání s březnem se zlepšili střelci a také diváci. Na stadióny jich chodilo v průměru 5010 a liga si tak proti březnu polepšila o pár desítek fanoušků. Vypovídá o tom velký statistický souhrn za duben.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník David Lafata (třetí zprava) střílí gól proti Brnu a ujímá se vedení v tabulce střelců.

Článek
Fotogalerie

Pokladníci mohou být spokojeni, návštěvy narůstají. Výrazný podíl na tom v dubnu mělo derby pražských „S", vysoké návštěvy v Plzni a také ligové projekty. Jedním z nich byl Víkend otců, v jehož duchu se odehrálo 25. kolo. Diváci uvítali, že ve 34 zápasech viděli 83 branek, což činí průměr 2,7 gólu na zápas. Nejvíce radosti svým fanouškům udělala Sparta, která se prosadila desetkrát. Naopak nejméně gólů nastřílel Baník se Zbrojovkou, po dvou.

V Chance indexu se přepisovala historie. Postaral se o to záložník Příbrami Martin Zeman, který výrazně dominoval ve 22. kole. V domácím utkání s Jihlavou si připsal celkem 45 bodů a o pět bodů překonal předešlý rekord Franci Litsingiho z Teplic. Slušnou formu měl také sparťan Marek Matějovský, který odskočil v celkové tabulce Chance indexu druhému Bořku Dočkalovi.

Reklama