Hlavní obsah

Trenér brankářů mi dobře poradil, glosoval jablonecký Kopic vítězný gól

Jablonec nad Nisou

Spokojenost panuje v Jablonci po Podještědském derby s Libercem. A výhra 2:0 současně pomohla fotbalistům Baumitu snížit na třetím místě ligové tabulky odstup od druhé Sparty jen na rozdíl tří bodů. Vedoucí gól vítězů do liberecké sítě vstřelil Jan Kopic. A prozradil, že velkou zásluhu na něm má i svými radami klubový trenér brankářů Milan Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Jan Kopic

Článek

„Zná dokonale přednosti i slabiny všech ligových gólmanů. A jelikož v Liberci ještě loni působil, tak mi říkal, že Lukáš Hroššo hodně míčů vyráží, abych se je snažil dobíhat a pokoušel se o dorážky. V první půli jsem ve volném prostoru dvakrát nebyl, nestačil jsem se tam dostat. Ale brzy se naskytla další příležitost. Po přestávce jsem si vzal pokyny k srdci a vyšlo to hned po dvou minutách," usmíval se jablonecký záložník. A pochlubil se, že Milan Veselý ocenil jeho střelecký počin. „Jakmile jsem střídal, okamžitě mi připomněl, že je to i jeho gól. Jsem rád, že jsem se v lize trefil po dlouhé době. Předtím jsem skóroval jen ve druhém jarním kole v Příbrami, přitom jsem měl hodně šancí. Byl tam útlum a konečně jsem ho prolomil," líčil Kopic.

Výhry nad Libercem si považoval. „Hřeje mě, že jsme porazili právě Slovan. Přišla větší návštěva než normálně a navíc si vážíme toho, že se bilance zápasů v Podještědském derby otočila. Liberec předtím vozil body z Jablonce, ale tentokrát zůstávají doma," těšilo Kopice.

Jak vidí boj o druhé místo? „Je to pořád reálné, ale mrzí nás ztráta z Teplic. Dostali jsme tam vyrovnávací gól v poslední vteřině tříminutového nastavení, když soupeř hrál o deseti. Přitom jsme mohli vyhrát, kdybychom proměnili jasné tutovky. Mít o dva body víc, bylo by to ještě zajímavější," pronesl záložník.

Hroššo: Soupeř hrál v pohodě

Liberecký brankář Luboš Hroššo byl navzdory inkasovaným gólům v Jablonci vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva. „V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal. Bohužel jsme nevydrželi v plné koncentraci ani padesát minut. Před prvním gólem jsem střelu vyrazil prstem a škoda, že jsme nezareagovali dřív, než jejich hráč. Dvě rychlé branky po pauze dostaly Jablonec na koně a už hrál v pohodě. Chtěli jsme jim vrátit domácí prohru z podzimu, ale vzhledem k vývoji utkání to už nešlo," posteskl si zkušený gólman.

Liberec má na čtrnácté příčce jen pětibodový náskok před sestupovými pozicemi. „Situaci si ale stále držíme ve své režii. Buď si to sami uhrajeme, nebo ne," vyjádřil se trenér David Vavruška lakonicky ke zbytku ligové sezóny.

Nad taktikou pro klíčový zápas o záchranu s Hradcem Králové v příštím ligovém kole nechtěl polemizovat. „Především nás už ve středu čekají v pohárové odvetě venku Teplice. Máme to dobře rozehrané," zmínil kouč slibné výchozí postavení pro druhý díl semifinálové série Poháru FAČR po domácí výhře 3:0.

Reklama