Hlavní obsah

Cipro už vsadil na mladíky, u Dynama chce nejspíš zůstat

České Budějovice

Kouč českobudějovického Dynama František Cipro převzal po 18. kole tým, aby ho zachránil v nejvyšší soutěži. To se mu sice nepodařilo, ale i v osmašedesáti letech má chuť do práce. Přímo z něj čišela i po sobotní domácí prohře 1:3 se Spartou, byť tvrdil, že nic jistého nemá...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Českobudějovický trenér František Cipro

Článek

Zůstanete u mužstva i v nové sezóně?

Mně a několika hráčům končí v červnu smlouvy, teprve o budoucnosti budeme jednat.

Zájem ale máte, když jste proti Spartě postavil tým především z hráčů, kteří patří Dynamu...

Už v týdnu jsem řekl, že proti Spartě nastoupí převážně hráči, kteří patří Dynamu a lze s nimi počítat i v nové sezóně. S výjimkou hostujících obránců Janotky a Eliáše, ostatních devět hráčů bylo našich.

V základní sestavě vyběhl osmnáctiletý Hála, ještě o čtyři měsíce mladší Řezáč a devatenáctiletý Funda. Ve druhé půli jste nasadil další dva devatenáctileté odchovance Paseckého a Vaňka. Proč tolik nezkušeného mládí?

V kádru je až moc hráčů na hostování. Dynamo bude výhledově stavět na odchovancích. Máme hodně šikovných kluků a některým jsem dal šanci. Pro některé to bylo velké sousto, ale ať si zvykají. Škoda, že nevyšla krásná akce, kdy Funda nešel centrem volného Řezáče, ale ten netrefil bránu, to by byl parádní gól.

Janotku a Eliáše, kteří na jihu hostují, byste chtěl?

Tihle dva jsou přínosem. Janotka se lepší zápas od zápasu, Eliáš uplatňuje zkušenosti, ale to je věc vedení klubu, s kým se dohodne.

Byl jste zklamán prohrou se Spartou?

Samozřejmě bychom se chtěli rozloučit doma s ligou lépe, ale Sparta od první minuty ukázala, že je jinde. My jsme nechytili začátek, podržel nás však v bráně Křížek. Mohli jsme dostat i čtyři góly. Zase jsme v zápase doplatili na chyby, které děláme celou sezónu. Druhý a třetí gól byly opět po standardkách. V našem podání jsou doslova smrtelné, ale pro nás. Jejich zlepšení je ovšem na dlouhodobou práci.

A do té byste šel?

Uvidíme co bude po sezóně (úsměv).

Reklama