Hlavní obsah

Příští útok na titul má řídit Sivok, avizuje Ščasný. S Bednářem nepočítá

Praha
Aktualizováno

Získat domácí titul, zahrát si Ligu mistrů nebo aspoň Evropskou ligu. To jsou priority fotbalové Sparty pro příští sezónu. Trenér Zdeněk Ščasný teď s vedením pracuje na tom, aby Letenští měli ke splnění cílů dostatečně silný kádr. Proto vicemistři usilují o návrat stopera Tomáše Sivoka, setrvání Václava Kadlece či příchod gólového útočníka, který by mohl kdykoliv zastoupit čtyřnásobného krále střelců Davida Lafatu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Sivok (vlevo) během kvalifikačního duelu s Islandem. Vrátí se stoper na Letnou...?

Článek

Odřekl si i dovolenou, jen aby Sparta nastoupila do krátké letní přípravy v plné zbroji. „Prvním krokem teď je složit silný tým, který bude opakovaně podávat spolehlivé výkony. A na tom budeme pracovat," avizuje trenér Zdeněk Ščasný v rozhovoru pro klubové stránky sparta.cz.

Kouč na Letné prodloužil smlouvu a v bloku má zatržena jména vyhlédnutých posil.

„Určitě bychom chtěli mít v týmu Tomáše Sivoka, budeme se všichni snažit o to, aby ve Spartě pokračoval Vašek Kadlec. Zmínili jsme také Litsingiho, který je využitelný na více místech v sestavě a má i potenciál ve střílení branek," jmenuje Ščasný exsparťanského stopera z Besiktasu Istanbul, lvíče hostující na jaře na Letné z Frankfurtu a konžského reprezentanta z Teplic.

Bednář? Kádr chtějí oživit novými tvářemi

Další jména zatím prozradit nechce. „Chci ale fanouškům říct, že naše potenciální posily jsou zajímavé. Potřebujeme posílit v obraně, máme také zájem přivést hráče typově podobného Davidu Lafatovi, abychom měli alternativu, kdyby byl například zraněný," usmívá se.

Roman Bednář, který na jaře úspěšně hostoval V Příbrami, to však nebude. „Roman je dobrý fotbalista, v Příbrami ukázal, že umí střílet góly. Ale kádr potřebuje v některých ohledech oživit úplně novými tvářemi," avizuje Ščasný.

Hráčů na hostování však měla Sparta víc. Jejich případný nástup do přípravy s mateřským klubem bude souviset i s tím, jak tým posílí.

„Máme na hostování kvalitní hráče a určitě s některými z nich budeme chtít spolupracovat. Mám teď na mysli konkrétně třeba Matěje Hybše a Michala Breznaníka. Na levé straně jsme měli v poslední době problémy, navíc Costa si do příštího ligového ročníku přenese trest na dva zápasy za nesportovní chování v Českých Budějovicích," poukazuje trenér.

Asistent Jílek skončil

Jak avizoval již po skončení ligy, ke změnám dochází také v realizačním týmu. Zeštíhlí o dva jeho členy.

„Na pozici asistenta trenéra skončil Václav Jílek. Pokračovat budeme v užším složení s dvěma asistenty - Standou Hejkalem a Zdeňkem Svobodou. U týmu nebude pokračovat kondiční trenér Pavel Rada, ale pouze jeho kolega Tomáš Malý. Jinak bude složení nezměněné," potvrzuje Ščasný.

Reklama

Související témata: